אורז פרסי מהמם שיוצא אחד אחד עם שכבת תפוחי אדמה שרופים – תהדיג .
שכבת תפוחי האדמה עם האורז השרוף זה אחד הדברים היותר טעימים שיש.
ואם עדיין לא הכנתם אז ממש כדאי לכם לרוץ ולהכין ,
זה רק נראה מסובך, אבל הכנת אורז פרסי היא ממש קלה להכנה .
אורז בסיגנון פרסי עם שכבת התהדיג , זה האורז הכי טעים שיש.
אני מכינה אותו בדרך כלל בארוחות של סוף השבוע .
מגישים את הצלחת למרכז השולחן – צלחת מיוחדת ומרשימה ואין אחד שלא אוהב.
השיטה ממש ממש קלה להכנה – זה לא מסובך רק נראה כאילו קשה .
כל אחד יכול להצליח להכין אורז כזה – פשוט תעקבו אחרי ההוראות המדוייקות.
אני משתמשת באורז יסמין לדעתי הוא האורז הכי טעים ומשובח שיש והוא דורש פחות שמן בבישול.
יוצא קריספי למעלה ורך וטעים מבפנים.
מה דרוש ומומלץ ? – סיר טפלון כבד.
את האורז אפשר להכין בלי תוספות – השילוב הקלאסי הוא של אפונה ושמיר אך אפשר לשלב כל מה שאתם אוהבים כמו פול ירוק,חומוס,פולי אדממה , עשבי תיבול ותבלינים שאתם אוהבים.
הכל תלוי בטעמים שלכם מהבית.
כאן בתמונה אורז פרסי עם אפונה ושמיר
וכאן – אפונה גזר והמון שמיר
איך מכינים אורז פרסי עם תהדיג ? המדריך המלא להכנה
המצרכים –
2 כוסות אורז יסמין
תפוח אדמה גדול פרוס לפרוסות עבות
כוס אפונה ירוקה
גזר גדול חתוך לקוביות קטנות
חצי צרור שמיר קצוץ
כרבע כוס שמן
מעט כורכום
כפית סוכר חום
כ- 2 כפיות מלח
מעט פלפל שחור
אופן ההכנה –
- מחממים כ- 2 ליטר מים עם כף מלח בסיר גדול ומבשלים את האורז כ- 10 דקות (ממש כמו שמבשלים פסטה)
- מסננים את האורז ושוטפים היטב.
- מחממים שמן בסיר טפלון ומטגנים את תפוחי האדמה מעט.
- משלבים את הכורכום והסוכר לתוך השמן שבקרקעית הסיר. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור.
- מערבבים את האורז עם האפונה הגזר והשמיר , מוסיפים 2-3 כפות שמן , מלח ופלפל.
- מעבירים את האורז מעל תפוחי האדמה.
- משאירים על אש גבוהה עוד 3 דקות ואז מכסים את הסיר במגבת ומכסה ומעבירים לאש הכי נמוכה שיש לבישול של 45 דקות.
- נותנים לסיר להתקרר כמה דקות לפני שהופכים על צלחת הגשה.
מתכון לאורז פרסי שיוצא אחד אחד עם אפונה וגזר ושכבת תהדיג – תפוחי אדמה שרופים
מתכונים לצמחונים
מתכונים לטבעונים
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
ווטסאפ גם כאן
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים והתמונות המצולמות באתר,
הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.
מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.