מתכון לאורז פרסי שיוצא אחד אחד עם אפונה וגזר ושכבת תהדיג – תפוחי אדמה שרופים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

אורז פרסי מהמם שיוצא אחד אחד עם שכבת תפוחי אדמה שרופים – תהדיג .

שכבת תפוחי האדמה עם האורז השרוף זה אחד הדברים היותר טעימים שיש.

ואם עדיין לא הכנתם אז ממש כדאי לכם לרוץ ולהכין ,

זה רק נראה מסובך, אבל הכנת אורז פרסי היא ממש קלה להכנה .

אורז בסיגנון פרסי עם שכבת התהדיג , זה האורז הכי טעים שיש.

אני מכינה אותו בדרך כלל בארוחות של סוף השבוע .

מגישים את הצלחת למרכז השולחן – צלחת מיוחדת ומרשימה ואין אחד שלא אוהב.

השיטה ממש ממש קלה להכנה – זה לא מסובך רק נראה כאילו קשה .

כל אחד יכול להצליח להכין אורז כזה – פשוט תעקבו אחרי ההוראות המדוייקות.

אני משתמשת באורז יסמין לדעתי הוא האורז הכי טעים ומשובח שיש והוא דורש פחות שמן בבישול.

יוצא קריספי למעלה ורך וטעים מבפנים.

מה דרוש ומומלץ ? – סיר טפלון כבד.

את האורז אפשר להכין בלי תוספות – השילוב הקלאסי הוא של אפונה ושמיר אך אפשר לשלב כל מה שאתם אוהבים כמו פול ירוק,חומוס,פולי אדממה , עשבי תיבול ותבלינים שאתם אוהבים.

הכל תלוי בטעמים שלכם מהבית.

כאן בתמונה אורז פרסי עם אפונה ושמיר

וכאן – אפונה גזר והמון שמיר 

איך מכינים אורז פרסי עם תהדיג ? המדריך המלא להכנה

המצרכים –

2 כוסות אורז יסמין

תפוח אדמה גדול פרוס לפרוסות עבות

כוס אפונה ירוקה

גזר גדול חתוך לקוביות קטנות

חצי צרור שמיר קצוץ

כרבע כוס שמן

מעט כורכום

כפית סוכר חום

כ- 2 כפיות מלח

מעט פלפל שחור

אופן ההכנה –

  • מחממים כ- 2 ליטר מים עם כף מלח בסיר גדול ומבשלים את האורז כ- 10 דקות (ממש כמו שמבשלים פסטה)
  • מסננים את האורז ושוטפים היטב.
  • מחממים שמן בסיר טפלון ומטגנים את תפוחי האדמה מעט.
  • משלבים את הכורכום והסוכר לתוך השמן שבקרקעית הסיר. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור.
  • מערבבים את האורז עם האפונה הגזר והשמיר , מוסיפים 2-3 כפות שמן , מלח ופלפל.
  • מעבירים את האורז מעל תפוחי האדמה.
  • משאירים על אש גבוהה עוד 3 דקות ואז מכסים את הסיר במגבת ומכסה ומעבירים לאש הכי נמוכה שיש לבישול של 45 דקות.
  • נותנים לסיר להתקרר כמה דקות לפני שהופכים על צלחת הגשה.

 

מתכון לאורז פרסי שיוצא אחד אחד עם אפונה וגזר ושכבת תהדיג – תפוחי אדמה שרופים

מתכונים לצמחונים 

מתכונים לטבעונים

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

 

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.

מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments