מקלות גבינה – בורקס גבינה מבצק פילו

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מקלות גבינה מבצק פילו תענוג אמיתי קל וטעים .

כשרוצים להכין בורקס קליל ויחסית דל בקלוריות – זה המתכון הנכון.

השתמשתי בגבינות לא שמנות במיוחד, מעטפת פילו דקיקה והרבה גבינה.

מאפים מטריפים לאירוח או לשבת בבוקר כפינוק משפחתי.

אפילו חישבתי לכם את הקלוריות לכל מנה – כ- 160 קלוריות

אז אפשר לקרוא לזה בורקס לייט  שהוא בהחלט טעים ושווה !

לצורך ההכנה השתמשתי בבצק הפילו המעולה של שמרית בצק זמין ונוח שמאחסנים במקרר.

אין צורך להפשיר – הוא מוכן ישר לעבודה.

 

איך מכינים מקלות גבינה מבצק פילו ?

המצרכים –

חבילה של עלי פילו מצוננים של שמרית

מלית הגבינה-

חצי קילו גבינה לבנה מסוננת היטב מנוזלים (כמו טוב טעם – כאן מתכון לגבינת טוב טעם בייתית )

250 גר' גבינה מלוחה מפוררת מסוג – חמד או בולגרית או פטה

2 ביצים

3 כפות קמח

מעט פלפל שחור

ניתן לשלב לתערובת תרד טרי חלוט וסחוט.

להברשה של העלים –

אפשר להשתמש בספרי שמן או חמאה מומסת או שמן זית

אופן ההכנה-

  • מוציאים את עלי הפילו מהאריזה ומניחים על השיש – מכסים במגבת לחה.
  • מערבבים את מצרכי מלית הגבינה לתערובת אחידה.
  • מניחים עלה פילו אחד על משטח העבודה ומברישים בשמן (אני ערבבתי חמאה מומסת עם שמן זית – אפשר גם ספריי שמן )
  • מקפלים קצה אחד ב- 5 ס"מ ומניחים שורה של מלית הגבינה.
  • סוגרים את הצדדים ומגלגלים לצורת גליל.
  • מניחים על נייר אפייה משומן
  • כך עושים עם שאר העלים
  • לפני האפייה מברישים את מקלות הגבינה שיצרנו, בשמן מלמעלה

פורסם על ידי ‏דפנה אוסטר מיכאל‏ ב- יום רביעי, 27 בנובמבר 2019

  • מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לאפייה של כחצי שעה.

תענוג!

מקלות גבינה מבצק פילו – לייט וטעים – ארוחת הבוקר שלכם לשבת הקרובה !

 

פורסם על ידי ‏דפנה אוסטר מיכאל‏ ב- יום רביעי, 27 בנובמבר 2019

תגובות

תגובות