רעיון למאפינס קלים להכנה שאפשר להכין מכל פרי שיש לכם במקרר.
תערובת בחושה ועשירה בסוכר חום, סילאן, אגוזי מלך תמרים יבשים ותבלינים.
מתאים גם כקינוח לארוחות בשריות – המתכון הוא פרווה .
מצרכים ל- 12 מאפינס
2 ביצים
1/3 כוס סוכר חום
1/4 כוס סילאן
1/3 כוס שמן
1/4 כוס מיץ תפוזים או מים
גרד מתפוז או לימון
כוס קמח + 2 כפות ( אני משתמשת בקמח שיפון )
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית קינמון, קורט ציפורן
2 תמרים קצוצים
3 כפות אגוזי מלך קצוצים גס
1 אפרסק חתוך לקוביות
1 אגס או תפוח -קוביות
6-8 דובדבנים חתוכים או שזיפים
מעט מייפל לזיגוג
אופן ההכנה-
בקערה לטרוף ביצים וסוכר, להוסיף סילאן,שמן, ומיץ.
לערבב לתערובת אחידה ולהוסיף את הקמח . להוסיף את הפירות החתוכים,
אגוזים ותמרים.
להכניס לתנור מחומם 180-170 מעלות לכחצי שעה עד 40 דקות.
לאחר שיצאו מהתנור לזגג במעט מייפל.
עוגות עם פרי – מבחר מתכונים