
מאפה מבצק בסיסי של לחם-פוקצ’ה .
הרעיון במאפה מעט בצק והרבה מילוי.
שילבתי טעמים שמאוד התחברו ויצרו ביס מושלם.
בטטה אפויה, בצל ירוק, פסטו בזיליקום ריחני ושילוב של גבינות .
מאפה מושלם מתאים לפינוק משפחתי או לאירוח.
הכמות של הבצק היא לשני מאפים (אפשר בחצי השני להשתמש להכנת פוקצ’ה קטנה).
4 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
כף סוכר
כף שמן זית
כ-כוס ורבע מים או יותר
כף מלח
מתחילים בהכנת הבצק-
מכניסים למיקסר את הקמח והשמרים , מערבבים היטב ומוסיפים את שאר המרכיבים.
לשים כ-5 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.
מעבירים לקערת משומנת במעט שמן זית.
מכסים ומתפיחים כשעה.
אני ממליצה להכניס למקרר ללילה.
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים.
המילוי- לחלק אחד.
מאפה בתבנית עגולה קוטר 22
בטטה גדולה אפוייה בתנור
2 בצלים ירוקים קצוצים
3-4 כפות פסטו בזיליקום
חופן פטה עיזים/רגילה מפוררת
חופן קצ’קבל מגורדת /או גאודה/מוצרלה
מרסקים את הבטטה לפירה חלק.
משלבים לבטטה את הבצל הקצוץ ומעט מלח ופלפל .
מקמחים משטח עבודה ומשטחים את הבצק למלבן דק מאוד .
מורחים שכבה נדיבה של פסטו.
מעליה מניחים את הבטטה .
מפזרים את הגבינות חותכים לרצועות ומגלגלים לשבלולים.
מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים במעט שמן זית.
מניחים את השבלולים צמודים זה לזה בתבנית.
מכסים ומתפיחים כחצי שעה לפחות.
מכניסים לתנור מחומם 180 לאפייה של כחצי שעה.
מגישים חם וטרי !
בתאבון 🙂
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !