מתכון לפסטו

IMG_4237

בזיליקום הוא אחד מצמחי התבלין הכי אהובים עלי.
אני מרבה להשתמש בו במטבח שלי.

בעונת הקיץ הבזיליקום פשוט בשיא פריחתו. אני שותלת אותו באביב .
אפשר לשתול כמה שתילים.
הטיפ שלי לשתול אותו בעציץ גדול מאוד ואז הוא מתפתח לשיח של ממש.

  IMG_4208         

כל  כמה שבועות כשהשיח מתמלא, אני קוצצת כ-5-6 ענפים מלאים בעלים ומכינה מהם פסטו בייתי.
ממרח נהדר וזמין שיש במקרר.
מצויין למרוח בכריכים, על פוקצות, כרוטב לפסטות ועוד…

IMG_4209

המצרכים-

5 כוסות עלי בזיליקום טריים
3 שיני שום כתושות ( אפשר יותר- לפי טעמכם)
10 שקדים מולבנים  (או חופן צנוברים)
כפית חומץ
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
3/4 כוס שמן זית

ההכנה-
מניחים את העלים השום והשקדים בקערת מעבד מזון או בלנדר ידני.
מוסיפים שמן זית ומתחילים לטחון תוך כדי הוספת השמן.

IMG_4214

IMG_4222

טוחנים עד לקבלת מירקם אחיד , 

IMG_4224

מוסיפים את התבלינים והחומץ.

מעבירים לצנצנת ומכסים בשכבת שמן.

IMG_4240

IMG_4241

מאחסנים במקרר.

 

תגובות

תגובות