לחמניות חלה לשבת -חליות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

לחמניות בצורת חלה לשבת – חליות

בצק של חלה מתוקה והוא ללא ביצים יוצא רך, אוורירי וטעים .

חליות – לחמניות בצורת חלה  – מניחים אותן צמודות אחת לשניה והמאפה יוצא כמו חלה ענקית.

שיטה אחת היא ליצור כל לחמניה לחוד מרצועה אחת ולגלגל לצורת שמונה.

שיטה שנייה וקלה יותר היא – ליצור חלה גדולה בצורת צמה מ- 3 או 4 רצועות  ולחתוך אותה ללחמניות בגודל הרצוי בערך 12 -15 ס"מ אורך,

מניחים בתבנית בצמידות .

כשהמאפה מוכן החליות נתלשות אחת אחת כלחמניות.

מצרכים לבצק –

קילו קמח מנופה

2 כפות שמרים יבשים

3/4 כוס סוכר (לפי טעם)

1/2 כוס שמן

כ- 2 1/2 כוסות מים או יותר

כף גדושה מלח

 

אופן ההכנה-

מנפים את הקמח לקערת המיקסר.

מוסיפים את שאר המצרכים מלבד המלח, מתחילים לערבל במהירות איטית .

לאחר 5 דקות לישה משלבים את המלח.

הבצק צריך לצאת רך וגמיש.

​מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון לא הדוק.

מתפיחים כשעה. מורידים את הנפח ומניחים לעוד חצי שעה התפחה.

מרפדים תבנית עם נייר אפייה.

יוצרים את צורת החליות

שיטה אחת לחלק לרצועות בצק ולגלגל לכרוכית וליצור לחמניה בצורת שמונה.

כאן סירטון הדרכה –

שיטה שנייה ליצור חלה אחת גדולה – מהכמום של קילו יוצרים 3 חלות גדולות וארוכות

בשיטת צמה של 3 או 4  רצועות – השיטה הכי בסיסית

ואז חותכים ללחמניות ומסדרים בתבנית.

משאירים להתפחה מכוסה במגבת. התפחה של כשעה .

מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום ופרג . (טבעונים מורחים במעט שמן במקום ביצה )

מכניסים לתנור מחומם 180 מעלות לאפייה של כ- 30-40 דקות.

מתאפקים עד שהחליות יתקררו ואז אפשר לתלוש!

מתכונים לכל החלות שלי 

מבחר ענק של מתכונים לארוחות השבת 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם 

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

 

 

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של "מתנות קטנות" בלוג אוכל.

מוגן ע"י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

תגובות

תגובות