איך מכינים לחמניות באן כמו במסעדות – מתכון לחמניות באן במלית צלי כתף מפורק

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

לחמניות באן במלית בשר צלי כתף מפורק ורך – אחד הדברים היותר טעימים שתכינו !

לחמניות באן בעצם הגיעו מלחמניות הבאו הממולאות שמקורם במטבח הסיני,

מי שביקר בסין יודע שזה האוכל הבסיסי שמוגש בכל מסעדה – לחמניות באו מאודות ממולאות.

הבאן היא הגרסה הריקה – ללא מילוי. לחמניה מאודה, שחותכים אותה לאחר ההכנה וממלאים במה שאוהבים. – אפשר להכין אותה גם בצורת כיס כך שמיד אחרי האידוי פותחים וממלאים במלית .

לחמניות הבאן כבר הפכו מזמן לחלק בלתי נפרד מכל אירוע וחתונה והן מופיעות גם כמעט בכל תפריט של מסעדה או בית קפה. אחת המנות הפופולריות בישראל ובכלל בעולם.

אז מכיוון שהמסעדות עכשיו סגורות, מכינים בבית.

יובל בני שעובד במסעדה שכרגע סגורה ,החליט לפנק אותנו השבוע בבאנים שלו.

יובל הכין לחמניות ממולאות בבשר צלי כתף מפורק ורך ,איולי שהכין לבד עם חזרת, וסלט מלפפונים עם צנוניות ושמיר.

מתכון לצלי כתף חגיגי כאן 

בקיצור ביס מושלם !

העלתי את תהליך ההכנה באינסטגרם שלי וקיבלתי המון בקשות – איך מכינים באן ?

אז אם אתם עדיין לא עוקבים – ממש כדאי לכם להצטרף אלי בימים אלו – מתקינים אפליקצייה של אינסטגרם בטלפון ומתחילים לעקוב !

לוחצים כאן ומצטרפים האינסטגרם שלי 

להכנת באנים צריך מתקן אידוי במבוק – ניתן לקנות אותו בכל חנות כלי בית וגם בסופרים.

שאלו אותי אם אפשר להכין מעל סיר אידוי כמו סיר קוסקוס –

אני לא יודעת אבל מניחה שאפשר , פשוט תנסו !

לחמניות באן מתכון של יובל 

איך מכינים לחמניות באן מושלמות כמו במסעדות ?

מתכון לחמניות באן במלית צלי כתף מפורק

המתכון ללחמניות באן –

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים (25 טריים)

3 כפות סוכר

כף מלח

1/4 כפית אבקת אפייה

3 כפות שמן

כוס ורבע מים

לצלי כתף – 

קילו צלי כתף / אפשר גם שפונדרה

בצל גדול קצוץ

3 שיני שום קצוצות

2 כפות דבש

מלח, פלפל שחור

4-5 גרגירי פלפל אנגלי שלמים

2-3 שזיפים מיובשים

איולי חזרת –

אפשר להכין איולי עם חלמון מפוסטר – מיונז בהכנה עצמית.

אבל אני מציעה לא להסתבך ופשוט לערבב

מיונז עם 1-2 כפות שורש חזרת מגורר ומעט חרדל. (למי שלא אוהב חזרת, אפשר רק מיונז וחרדל)

אופן הכנה-

מכינים את צלי הכתף

הכנה בסיר לחץ – מקצר תהליכים והבשר יוצר רך ממש! (אם אין לכם סיר לחץ – פשוט תבשלו את הבשר עד שיהיה רך בערך 3-4 שעות)

  • מטגנים בשר וצורבים היטב משני הצדדים.מוסיפים בצל ושום וממשיכים לטגן עוד כמה דקות.
  • משלבים את שאר המרכיבים ומוסיפים 3 כוסות מים.
  • סוגרים את הסיר ונותנים לתבשיל להתבשל על אש נמוכה כשעתיים.
  • לאחר שהבשר מוכן – מוציאים מהסיר מסננים את הנוזלים .
  • מפוררים את הבשר בעזרת 2 מזלגות לקבלת בשר מפורק.

הכנת הבאנים-

בקערת המיקסר מניחים את כל המרכיבים ולשים 5-7 דקות -עד לקבלת בצק רך וחלק .

מניחים להתפחה כשעה.

מחלקים את הבצק לגודל הרצוי-

יובל הכין לחמניות מיני כ-  20 יחידות.

  • מניחים נייר אפייה בתחתית מתקן האידוי, ומחוררים מעט את הנייר.
  • מניחים את כדורי הבצק על נייר האפיה.
  • מתפיחים כ – 40 דקות עד שעה.
  • מחממים בסיר מים – לאחר שהמים רותחים מניחים את מתקן האידוי עם הלחמניות מעל המים ומבשלים כ- 20 דקות.

הלחמניות צריכות להתקרר לגמרי כדי שאפשר יהיה לחתוך אותן.

הרכבת המנה-

לאחר שהלחמניות התקררו – חותכים לחצי, מורחים איולי

ומעליו מניחים בשר מפורק וסלט מלפפונים – כאן המתכון .

מושלם!

זה פינוק שיעלה לכם את המוראל בימים הלא פשוטים שאנחנו עוברים !

המון בריאות ורק טוב !

כנסו למטבח ותבשלו זה בהחלט מעביר את היום הרבה יותר מהר וטוב 🙂

לחצו כאן לעוד מתכונים חדשים ומשובחים חזרה לדף הראשי 

מאגר המתכונים ללחמניות 

הכנתם את המתכון? צלמו אותו ושתפו אותי במדייה החברתית

 מתייגים אותי באינסטגרם

 בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !!!

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments