אין כמו סופגניות קלאסיות מטוגנות.
והרי אנו חוגגים את חנוכה בגלל כד השמן הקטן…
כמובן שאני מכינה סופגניות ודונאטס כל חנוכה כבר הרבה מאוד שנים.
משתדלת להכין אותם ממש בחנוכה פעם אחת בלבד.
למתכון סופגניות מנצח כנסו לקישור- סופגניות קלאסיות לחנוכה.
בינתיים נסתפק בעוגת סופגניות אפוייה.
הכנתי בצק בריוש עשיר בחמאה ביצים וחלב.
העוגה יוצאת רכה ואורירית.
ממליצה להכין אותה בנוסף לסופגניות המטוגנות.
מאוד יפה להגשה והטעם פשוט נפלא.
להצלחת העוגה ולטעם מושלם כדאי לעבוד עם שמרים טריים.
אני השתמשתי במתכון במארז שימרית ומשפר אפיה
המתכון ל- 2 עוגות
500 ג"ר קמח
1/2 שקית שימרית (שמרים טריים)
כפית שטוחה משפר אפיה
3 ביצים
1/3 כוס סוכר
1 סוכר וניל
200 ג"ר חמאה
1/2 כוס חלב
גרד מחצי לימון
1/2 כפית מלח
20 ג"ר חמאה מומסת להברשה
ריבת דובדבנים
רוטב /ריבה פירות יער
בקערת המיקסר מניחים קמח מנופה, סוכר, שמרים, משפר אפיה, ביצים וחלב . מתחילים לערבל.
לאחר כ-2 דקות מוסיפים קוביות חמאה . מערבלים כ-7-8 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
לקראת הסוף משלבים מלח וגרד לימון.
מעבירים לקערה ומכסים בניילון. משהים כחצי שעה בחוץ ולאחר מכן מכניסים למקרר ללילה.
מחלקים את הבצק ל- 2
כל חלק מחלקים לכ- 10 כדורים שווים בגודלם.
פותחים כל כדור ומניחים כפית ריבה – עדיף עם פרי – דובדבנים,שזיפים,תות מה שאוהבים.
אני השתמשתי פה בקונפיטורת דובדבנים שהכנתי בעונת הדובדבנים.
סוגרים ומכדררים. מניחים את העיגולים בתבנית קוגלהוף גדולה.
מכסים בניילון לא הדוק, להתפחה של כשעה לפחות.
מברישים בעדינות בחמאה מומסת.
מכניסים לתנור מחומם מראש ל- 170-180 מעלות לכ- חצי שעה.
לאחר שהעוגה התקררה, מצפים אותה ברוטב פירות יער או ריבה- קונפיטורה מדוללת במעט מים חמים.
טעים ומרשים !
את החלק השני של הבצק אפשר ורצוי להכין במילוי של שוקולד מריר /חלב/לבן או ריבת חלב או כל מילוי שאתם אוהבים!