סופגניות קלאסיות

 

סופגניות קלאסיות מטוגנות. אין כמוהן רכות עסיסיות ומשמינות 🙂

מכינה אותן פעם אחת במהלך חג החנוכה.

מתכון מנצח שאני מכינה כמעט 40 שנה מאז ילדותי.

אם לאכול סופגניה מטוגנת אז רק ביתית.

כדאי ומומלץ להכין .

 

אני מכינה סופגניות בכל מיני גדלים,  שלכל אחד יהיה את הגודל שמתאים לו לאכול 😉

ובנוסף גם  סופגניות בצורת דונאטס.

הכי קלאסית הסופגניה עם הריבה,  בעיני הכי טעימה, עם ריבה טובה (עדיף ביתית ) ואבקת סוכר.

מכינה גם עם שוקולד, או ריבת חלב או חלבה וכו…

אפשר  למלא או לצפות אותן בכל מה שאוהבים .

 

המתכון- 

קילו קמח

1/2 כוס סוכר

3 ביצים

2 כפות ברנדי 

50 ג"ר שמרים טרים

סוכר וניל

150 ג"ר חמאה

1/2 כפית מלח

כוס וחצי חלב פושר

גרד לימון

 

אופן ההכנה-

ברבע כוס חלב לערבב את השמרים וכפית סוכר. להניח להתפחה כ-5 דקות.

בקערת המערבל לשים קמח מנופה, תערובת שמרים,סוכר,ביצים, ברנדי,  והחלב.

ללוש כ-5 דקות ולשלב את החמאה. 

להמשיך בלישה עוד כ-7 דקות ובסוף לשלב את המלח וגרד הלימון.  אם צריך- להוסיף מעט חלב.

הבצק צריך לצאת רך וגמיש , נפרד מדפנות המיקסר.

לכסות בניילון לא הדוק ולהניח להתפחה של כשעה וחצי.

לאחר שהבצק תפח. להוריד למשטח עבודה. ללוש מעט.

לרדד את הבצק לעובי של כ 2.5 ס"מ .

לקרוץ עיגולים בעזרת כוס לגודל הרצוי, ולכדרר מעט לעיגול יפה.

מכינה כדורים בכמה גדלים.

לדונאטס לקרוץ עיגול גדול, ובתוכו עיגול קטן יותר.

להניח להתפחה על גבי  ריבועי נייר אפייה. ( זה פטנט שלמדתי בשנים האחרונות מחברותי לרשת)

לכסות בניילון לא הדוק, להתפחה של כשעה לפחות.

לחמם שמן , בתוך השמן אני נוהגת לשים גזר, אומרים שמונע מהשמן להשחיר.

כשהגזר מתחיל לצוף סימן שהשמן מוכן לטיגון.

להכניס את הסופגניה לשמן עם נייר האפיה ולשלוף את הנייר ברגע שהסופגניה בשמן.

לכסות את הסיר עם מכסה ל-5 שניות,

הסופגניות תופחות ומקבלות את הפס הלבן היפה.

להפוך לצד שני – זהירות לא לשרוף!

להוציא את הסופגניות ולהניח על נייר סופג.

 

את הריבה להזריק לסופגניות רק לאחר שהתקררו .

 

 

 

 

 

 

הצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק-  התפריט היומי

 

ותמונה מהשנה שעברה –

12227744_996970373696319_2795383787941122397_n

 

חג חנוכה שמח 🙂

תכינו כדאי !

 

לעוד רעיונות לציפוי הסופגניות כנסו לקישור – סופגניות אפויות 

 

לייק לדף "מתנות קטנות " יתקבל בברכה !

כל מתכוני חנוכה כאן 

תגובות

תגובות