טארט גבינה מלוח מפתיע ומיוחד.
שילוב של מסקרפונה תאנים וצנוברים
הקיץ בעיצומו,
השוק מלא בפירות קיץ מדהימים ואני אוהבת לשלב אותם במתכונים שלי,
במאפים מתוקים כמובן, אך גם במלוחים.
אני מתה על תאנים – פרי מדהים שמשתלב מצויין עם מתוק וגם עם מלוח.
תמיד אני מוצאת את עצמי אוכלת קרקר מלוח או גבינה מלוחה עם תאנים (או פרי אחר מתוק).
הכנתי טארט כרישה וגבינות – בחרתי בכרישה כי אחרי אפייה היא מקבלת מתיקות מעודנת ונעימה
שאוד מתאימה לשילוב בפשטידה,
מה גם שאני מאוד אוהבת לשלב את הכרישה כמעט בכל תבשיל או מאפה.
כנסו כאן למתכון מושלם ל- לביבות כרשה פרסה של אמא
הטארט מורכב מתחתית בצק פריך מתובל, מלית קרמית של כרישה וגבינות
ומעליה שכבה מענגת של קרם מסקרפונה בשילוב צנוברים ותאנים,
שלושה טעמים ומרקמים שיוצרים ביס של טארט מושלם !
בואו להכין ולהפתיע , תראו כמה יופי
התאנים לא רק יפות הן פשוט מושלמות לשילובים וקישוטים.
אני מכינה השבוע ארוחת שישי חלבית – מתאים לי בול לקיץ לוהט כזה
טארט גבינה מסקרפונה מלוח בשילוב כרישה ,תאנים וצנוברים
בואו להכין ,
מה צריך? תבנית טארט תבנית בקוטר 22
מצרכים לתחתית בצק פריך מלוח –
100 גר’ חמאה קרה
200 גר’ קמח
חצי כפית מלח
חלמון
1-2 כפות מים קרים
כפית של עשבי תיבול יבשים – טימין או אורגנו
המצרכים למלית-
250 גר’ כרישה החלק הלבן (כרשה בינונית)
3/4 כוס חלב
2 כפות חמאה
2 כפות קמח
מלח, פלפל, קורט אגוז מוסקט
30 גר’ פרמזן מגורדת
30 גר’ גבינה בולגרית/פטה
30 גר’ גבינה צהובה/גאודה
3 ביצים
150 גר’ גבינת מסקרפונה
חופן צנוברים כ- 30 גר’ קלויים מעט על המחבת
4-5 תאנים
מתחילים בהכנת הבצק-
במעבד מזון מניחים קמח,מלח,עשבי תיבול וחמאה. מפעילים את המעבד עד לקבלת תערובת פירורית.
משלבים את החלמון והמים ומפעילים בפולסים קטנים רק עד שהבצק מתגבש.
מעבירים את הבצק לנייר אפייה מקומח, ומשטחים לעיגול גדול שיכסה את התבנית.
מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים בחמאה את התחתית והדפנות.
מעבירים את הבצק לתבנית. מרפדים את התבנית כולל הדפנות.
מכניסים לקירור של כחצי שעה .
מחממים תנור ל- 175 מעלות .
דוקרים את הבצק במזלג בתחתית ומכניסים לאפייה של כ- 20 דקות, עד להזהבה קלה.
מוצאים החוצה.
בזמן שהבצק בתנור מכינים את המלית-
פורסים את הכרישה ומטגנים עם החמאה עד להזהבה קלה .
מעבירים את הכרשה למעבד מזון (זה שהכנו את הבצק)
טוחנים עם החלב .
מעבירים לקערה ,
משלבים את הגבינות הקמח ומתבלים במלח,פלפל ואגוז מוסקט.
מקציפים את 3 הביצים והחלבון שנשאר מהבצק לקצף תפוח .משלבים גם מעט מלח בהקצפה.
מוציאים את הקצף לקערה נפרדת.
באותה קערת המיקסר מכניסים את המסקרפונה להקצפה עד לקבלת מחית חלקה.
משלבים לתוכה את קצף הביצים בהילוך נמוך עד לאיחוד המרכיבים.
מתבלים בפלפל שחור וקורט אגוז מוסקט.
מעבירים כ- 2/3 מתערובת הקצף-מסקרפונה לתוך תערובת הכרשה.
1/3 נוסף משאירים בצד.
הרכבת הטארט-
מעבירים את תערובת הכרישה מעל הבצק האפוי.
מיישרים את התערובת.
שופכים מעל את תערובת המסקרפונה שהשארנו בצד.
מפזרים את הצנוברים מלמעלה.
מכניסים לתנור לאפייה 170 מעלות.
בינתיים מכינים תאנים חתוכות לפרוסות.
לאחר אפייה של כרבע שעה מסדרים את התאנית מעל הטארט וממשיכים באפייה עוד כחצי שעה
עד 40 דקות.
מוכן !
מומלץ להגיש עם טיפטוף של חומץ בלסמי מיושן
תענוג !
אוהבים כרישה ? כל מתכוני הכרישה שלי כאן
רוצים לראות את כל התהליכם בלייב ?
בואו לעקוב אחרי באינסטוש ובסטורי
מוזמנים להצטרף בלייק לדף שלי – מתנות קטנות התפריט היומי