הכי טעימות על שולחן החג – לביבות כרישה משודרגות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

אם יש לביבה שאפשר להגיד שהיא הכי טעימה זו לביבת פראסה .

לא משנה איך תקראו לה -פראסה, כרישה או לוף אחד הירקות הכי שווים שיש.

כמעט בכל בית ובכל עדה מכינים לביבות כרישה בחגים ,

המתכונים משתנים מעדה לעדה אך המרכיב העיקרי הוא זהה.

כרישה אחד הירקות הכי אהובים עלי. תמיד נמצאת אצלי במקרר לכל תבשיל,פשטידה ,לביבות קציצות פשוט מתאימה לשילוב כמעט בכל דבר.

הלביבות האלה שהכנתי הן מבוססות על מתכון לביבות פרסה המסורתי של אמא אך עם שינויים שלי ותוספת של תרד טרי.

השילוב הוא מנצח והלביבה פגז!

ולפני שאתם שואלים – אני עונה – אפשר להכין בלי תרד , הוא רק מוסיף ומשדרג.

 

כשהכנתי אותן השבוע העלתי סירטון באינסטוש שלי וגם מתכון אז כדאי לכם להתחבר לעמוד שלי ולעקוב  כאן 

כנסו לסרטון לראות איך הכנתי

המצרכים-

2 כרשות גדולות פרוסות

2 תפוחי אדמה גדולים

בצל קצוץ

חבילה תרד כ- 200 גרם טרי

3 ביצים

חצי כוס קמח מצה/פירורי לחם

מלח

פלפל

אפשר להוסיף מעט כמון

אופן ההכנה –

מבשלים את הכרשה ותפוחי האדמה במים עם מעט מלח עד שהם מתרככים.

מקררים ומסננים היטב וקוצצים בסכין או מרסקים במועך של הפירה.

את עלי התרד מכניסים למיקרו ל- 2 דקות.

סוחטים היטב מהנוזלים וקוצצים דק.

מעבירים לקערה

מטגנים את הבצל הקצוץ ומוסיפים אותו גם לקערה.

מערבבים עם הכרשה ותפוח האדמה המעוכים.

מוסיפים ביצים,קמח ותבלינים.

יוצרים לביבות שמנמנות ומטגנים בשמן עמוק – סופג פחות שמן.

מניחים על נייר סופג.

שמים במרכז שולחן החג והן נחטפות לפני שהסדר מתחיל 🙂

הכי טעימות על שולחן החג – לביבות כרישה משודרגות

תרצו את המתכון הקלאסי מסורתי של לביבות כרישה ?

כנסו לכאן המתכון הותיק בבלוג המתכון של אמא

חוברת מתכונים לפסח 

מתכונים צמחוניים – מאגר ענק 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי "

 מתנות קטנות האינסטגרם 

 

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל "מתנות קטנות בלוג אוכל "

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments