בין לזניה למוסקה – מאפה נפלא כשר לפסח וללא גלוטן

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

בין לזניה למוסקה – מאפה נפלא כשר לפסח וללא גלוט

 

הכנתי מאפה בדומה למוסקה או לזניה .

שכבות של בשר עם חצילים ושכבת תפוחי אדמה למעלה.

פשוט מאפה נהדר וארוחה שלמה בתבנית אחת.

ללא טיפה של גלוטן !

ממש תענוג  ובפסח במיוחד כשמחפשים איך לחדש ארוחות ושיהיו טעימות ומיוחדות.

חתיכה אחת של מאפה שיש בה הכל – גם תפוחי אדמה גם בשר וגם ירקות.

תכינו תבנית קוטר 20 – משומנת היטב בשמן זית.

המצרכים –

4 תפוחי אדמה

חציל גדול או 2

400 גרם בשר טחון

בצל קצוץ

שן שום כתושה

קופסה קטנה של עגבניות מרוסקות דק 400 גר’

מלח

פלפל שחור

מעט אורגנו ובזיליקום טרי

ביצה

אופן ההכנה –

קולפים את תפוחי האדמה ומכניסים אותם לבישול במים רותחים 5 דקות מסננים ומקררים.

את החצילים פורסים , מניחים על נייר אפייה משומן בתבנית ומכניסים לצלייה בגריל כמה דקות עד שהם משחימים מעט. אני מרססת בשמן גם מעל החצילים והופכת אותם בזמן הצליה.

מכינים את מלית הבשר-

מטגנים בצל גדול , מוסיפים את הבשר הטחון וצולים היטב.

מוסיפים לתוכו את קופסת העגבניות ,מתבלים במלח, פלפל בזיליקום ואורגנו.

מורידים מהאש ומקררים .

מכינים את השכבה העליונה שהיא ממש כמו שמכינים לטקס.

מגרדים 2 תפוחי אדמה מאלה שבישלנו מעט, מוסיפים ביצה ומתבלים במלח ופלפל שחור

פורסים תפוח אדמה לפרוסות בעובי של ס”מ בערך. מתבלים במלח ופלפל .

מניחים את פרוסות תפוח האדמה בתחתית של התבנית ככה שירפדו היטב את התבנית.

מעל תפוחי האדמה מסדרים שכבה של חצילים.

מעל החצילים מסדרים שכבה של הבשר וכך הלאה שכבה של חצילים ושוב שכבה של בשר.

למעלה שכבה אחרונה של תפוחי האדמה שגרדנו לתערובת כמו לביבות.

מכניסים לתנור אפייה של כ 40-50 דקות עד שרואים הזהבה יפה .

 

חוברת מתכונים לפסח 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

 מתנות קטנות האינסטגרם 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments