גביניות שמרים במלית חלום – ריקוטה ודובדבנים
רוצים לקבל מתכונים וטיפים ישירות לנייד ?
מצטרפים כאן לקבוצה שלי
חוברת המתכונים לשבועות
הכנתי גביניות שמרים במלית נהדרת של ריקוטה עם דובדבנים טריים.
אני תמיד אוהבת לשלב בעוגות שלי כל פרי שיש בעונה.
ובעוגות השמרים עם הגבינה זה ממש כיף לשלב פירות אדומים.
בחורף היו אלה התותים , אוכמניות ועכשיו תורם של הדובדבנים.
תערובת של גבינה עם ריקוטה יחד עם דובדבנים טריים
ובצק שמרים טוב – יוצרים טעם מושלם
מתאים בול גם לשבועות.
המצרכים-
חצי קילו קמח
25 גרם שמרים טריים או כף יבשים
1/3 כוס סוכר
רבע כפית מלח
125 גר’ חמאה
ביצה
כפית מחית וניל
גרידה מלימון
כ- כוס חלב
מלית –
350 גר’ גבינת ריקוטה
150 גר’ גבינת שמנת (או גבינה ללא נוזלים )
ביצה
חצי כוס סוכר
כפית מחית וניל (או 2 שקיות סוכר וניל )
גרידה מלימון
כף קורנפלור
חופן דובדבנים טריים ללא חרצנים
או פרי אדום אחר
אפשר פירות יער קפואים ,אוכמניות וכו’
אופן הכנה –
הכנת הבצק – מניחים במיקסר שמרים מים וסוכר ומערבבים .
לאחר כמה דקות מוסיפים את שאר המרכיבים ולשים כ- 10 דקות.
מכסים את הבצק ונותנים לו לתפוח כשעה.
אפשר ומומלץ להכין מראש ולהכניס לקירור לתפיחת לילה במקרר.
מגלענים את הדובדבנים ואם הם גדולים אפשר לחצות.
מערבבים עם שקית סוכר וניל או כפית רום.
מערבבים את מרכיבי מלית הגבינה יחד לתערובת אחידה.
מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים
מרדדים כל חלק למלבן גדול וחותכים לריבועים.
מניחים בקצה של הריבוע מהמלית ומעל המלית מפזרים דובדבנים 1-2 בכל גביניה
(אפשר כמובן להכין חלק גם בלי הדובדבנים)
חותכים בקצה קווים ומגלגלים מהחלק עם הגבינה לצורת כרוכית קטנה כשהקווים למעלה
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כמו סהרונים צמודים זה לזה .
תוכלו להכין גביניות גם בשיטה המסורתית כמו מעטפה.
לאחר שמכינים את כל הגביניות ומתפיחים עוד כ- 30-40 דקות.
מורחים ביצה למעלה ומכניסים לאפייה 180 מעלות כחצי שעה או עד שרואים שהן יפות וזהובות.
כשהגביניות יוצאות מהתנור מברישים בסירופ סוכר
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
מעט מיץ לימון – להרתיח עד שהכל נמס .
חג שמח ובשורות טובות !
מתנות קטנות גם באינסטגרם
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי