בלינצ’ס פטריות מוקרם מופלא כמו של פעם
מנה מהממת ומענגת של בלינצ’ס הונגרי מלוח – במלית של פטריות וגבינה מוקרמת .
המנה הזאת מחזירה אותי במנהרת הזמן לשנות ה- 80 היפות והצעירות שלי.
זאת הייתה המנה הכי פופולרית בשנות ה- 80 .
בכל מסעדה , בתי קפה ואפילו בלינצ’סיות שוות שהתמחו רק בהכנת בלינצ’סים מסוגים שונים.
כל יציאה שלנו לבילוי עם חברים הסתיימה תמיד בבלינצ’ס מושחת מלא בטעמים – פטריות, תרד גבינות ועוד.
עד היום קיימת ברחוב ירמיהו בתל אביב מסעדת הבלינצ’ס ההונגרי המיתולוגית.
ברוב המקומות המנה פשוט נשכחה וכמו כן גם בבית, מנות אחרות תפסו את מקומה.
אבל שבועות הביא אותי להחזיר עטרה ליושנה !
כמו שאתם כבר מכירים אותי אני מאוד אוהבת מתכונים נוסטלגיים , הכי שווים, הכי טובים .
כל הקלאסיקות של ילדותי . בלינצ’ס היה קבוע אצלנו בשבועות.
בואו להכין מנה מהממת ומרשימה – אפשר גם כמנה אישית –
בדיוק כך זה הוגש בבליצ’סיות.
הכנתי 20 עלי בלינצ’ס –
למתכון כנסו לכאן –
מתכון לבליצ’ס הונגרי
מה צריך להכנת בלינצ’ס פטריות מוקרם כמו של פעם ?
תבנית מלבנית גדולה.
אני הכנתי מאפה אחד קטן ועוד מאפה בתבנית בינונית.
המצרכים למלית –
2 אריזות פטריות טריות
2 בצלים קצוצים
40 גר’ חמאה
2 כפות קמח (20 גר’)
כוס וחצי חלב
מלח, פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט מגורר
50 גר’ גבינת גאודה או קצ’קבל או צהובה רגילה מגורדת
לרוטב בשמל ולהקרמה מלמעלה-
30 גר’ חמאה
כף שטוחה קמח (8 גר’)
כוס וחצי חלב
1/3 כוס שמנת מתוקה
מעט מלח ,פלפל אגוז מוסקט
(אני הוספתי 3-4 עלי בזיליקום טרי קצוץ – לא חובה)
100 גר’ גבינה מגורדת – צהובה וקצ’קבל חצי חצי – שמתי גאודה וקצ’קבל
איך מכינים בלינצ’ס הונגרי במילוי פטריות מוקרם ?
במחבת רחבה מחממים 2 כפות שמן
מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה יפה.
חותכים את הפטריות לפרוסות או קוביות, משלבים למחבת. ממשיכים לטגן עוד כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהפטריות מאבדות נפח .
משלבים את החמאה, ומערבבים עד להמסה.
מוסיפים קמח מערבבים ומשלבים את החלב והתבלינים.
מערבבים היטב עד שהתערובת מסמיכה מעט.
מורידים מהאש ומקררים. משלבים את הגבינה המגורדת.
מכינים את הבשמל לרוטב שיבוא מעל הבלינצ’סים.
מחממים מחבת עם חמאה.
כאשר היא נמסה משלבים את הקמח, מערבבים מעט ומשלבים חלב ותבלינים..
מוסיפים גם את השמנת ומורידים מהאש.
הרכבת המנה-
מחממים תנור ל- 180 מעלות
פותחים את העלים מניחים כף מלאה מהמלית וסוגרים לגליל.
מניחים צמודים בתבנית.
בלינצ'ס הונגרי פטריות מוקרם בתנור – מנה מהממת לשבועותhttp://matanot-ktanot.co.il/%d7%91%d7%9c%d7%99%d7%a0%d7%a6%d7%a1-%d7%a4%d7%98%d7%a8%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%95%d7%a7%d7%a8%d7%9d-%d7%9e%d7%95%d7%a4%d7%9c%d7%90-%d7%9b%d7%9e%d7%95-%d7%a9%d7%9c-%d7%a4%d7%a2%d7%9d/
פורסם על ידי מתנות קטנות התפריט היומי ב- יום חמישי, 6 ביוני 2019
שופכם מעל הבלינצ’סים את הבשמל. מפזרים את הגבינה מעל הבלינצ’סים.
מכניסים לתנור לאפייה של כ 20 דקות או עד שרואים שהגבינה מתחילה לבעבע.
מגישים חם חם !
פורסם על ידי דפנה אוסטר מיכאל ב- יום חמישי, 6 ביוני 2019
מטריףף כמה שזה טעים
אפשר להכין מראש בתבנית – ולאפות לפני שהאורחים מגיעים.
חג שמח !
הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם bake_cook_food
וגם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי
כאן מאגר המתכונים לשבועות
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
חזרה לדף הראשי !