בלינצ’ס מתכון – מתכון לבלינצ’ס הונגרי קלאסי

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

בלינצ’ס מתכון – מתכון לבלינצ’ס הונגרי קלאסי

 

שבועות של פעם לא היה מתחיל בלי הכנה של ערימת בלינצ’סים.

לפני שהיו כל עוגות הראווה והקינוחים המטורפים, הבלינצ’ס ההונגרי היה מככב אצלנו בשבועות.

בילדות בשבילי שבועות זה בלינצ’ס גבינה מתוקה עם צימוקים לפני הכל.

ההונגרים קוראים להם פלצ’ינטה – זה בעצם מה שאנחנו מכנים בלינצ’ס .

המתכון של העלים הוא מתכון בסיסי ואפשר להכין מלית מתוקה או מלוחה.

בשנות ה-80 הבלינצ’ס ההונגרי היה מאוד פופולרי בארץ, כמעט בכל בית קפה היו מנות הבלינצ’ס המלוחות מככבות עם גבינה מוקרמת מלמעלה.

כאן המתכון לבלינצ’ס פטריות מוקרם מופלא 

חזרתי למתכון של אמא מפעם והכנתי ערימת בלינצ’סים,

חלק מהם הכנתי מתוקים עם גבינה וצימוקים וחלק השארתי

להכנת מאפה בלינצ’ס הונגרי מוקרם כמו של פעם.

 

איך מכינים בלינצ’ס הונגרי ?

המתכון להכנת ערימת בלינצ’סים  20-25

המצרכים –

4 ביצים

2 ורבע כוסות חלב/מים לפרווה

1/4 כוס חמאה מומסת (3 כפות)/שמן לפרווה

קורט מלח

2 כוסות קמח

 

אופן ההכנה –

מניחים את כל המצרכים במעבד מזון או בלנדר ידני וטורפים היטב לתערובת חלקה.

מחממים מחבת טפלון בינונית .

לוקחים מצקת או כוס מזיגה ומוזגים למחבת תוך כדי נענוע של המחבת כך שהבלילה תכסה את כל המשטח של המחבת.

מטגנים כדקה והופכים לעוד 2-3 שניות לצד שני.

מוציאים לצלחת וכך ממשיכים עם שאר התערובת.

 

 

מלית גבינה מתוקה  ל – 10 בלינצ’סים-

גביע גבינה לבנה

חצי גביע שמנת חמוצה

1/4 כוס סוכר

רום או וניל איכותי

גרידה של לימון

חופן נדיב צימוקים

 

את הגבינה והשמנת אני מניחה על נייר סופג בתוך מסננת להגרה של הנוזלים כשעה לפחות.

אחרי שהגבינה הגירה נוזלים, היא הופכת לגבינה מוצקה וטובה למילוי .

מערבבים את הגבינה עם שאר המרכיבים וממלאים את הבלינצ’סים.

פורסם על ידי ‏דפנה אוסטר מיכאל‏ ב- יום רביעי, 5 ביוני 2019

לפני ההגשה אפשר לחמם כמה דקות בתנור ממש בקטנה או להגיש קר.

מזלפים מעל המנה מעט מייפל או שוקולד או ריבה או דבש – מה שאוהבים !

זה נפלא

וככה אפשר לקנח את ארוחת שבועות !

בשבילי עם מייפל בבקשה 🙂

תענוג !

מתכון לבלינצ’ס הונגרי קלאסי

תכינו זה קל ממש , טעים ובעיקר מזכיר נשכחות וטעמים של פעם !

 

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

כאן מאגר המתכונים לשבועות 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments