בטיול לארה”ב בשנה שעברה, נתקלתי באצבעות האלה במסעדה שבה אכלתי.
המנה הוגשה לשולחן כאחת ממנות הפתיחה במסעדה יוקרתית בקולומבוס.
האצבעות שהוגשו, היו מטוגנות בשמן עמוק.
זה היה פשוט מעדן מושלם.
שם המנה במסעדה היה – Fried polenta fingers
הכנתי מנה דומה אך במקום לטגן אפיתי את אצבעות הפולנטה בתנור.
מתכון מאוד פשוט וקל להכנה , מתאים לאירוח חלבי או סתם לארוחת ערב מפנקת.
בואו להפתיע את האורחים.
את המנה אפשר בקלות להפוך למנה כשרה לפסח- החליפו את פירורי הלחם בקמח מצה
או בפירורי לחם כשרים לפסח.
המצרכים- כמות ל- 24 יחידות
1/2 כוס קמח תירס
2 וחצי כוסות חלב
25 ג”ר חמאה
מעט מלח
2 כפות פרמזן מגורדת.
לתערובת השמן-
5 כפות שמן זית
1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים דק דק
פלפל שחור
2-3 כפות פרמזן
אפשר להשתמש ברוטב פסטו במקום.
לציפוי – פרורי לחם מוזהבים
אופן ההכנה-
בסיר לשים חלב, קמח תירס ומלח, להביא לרתיחה, להעביר לאש נמוכה ולבשל כעשר דקות עד להסמכה.
להוסיף חמאה וגבינת פרמזן. להעביר לתבנית מרובעת מלבנית 30×20, לשטח ולהכניס לקירור במקרר כשעה.
לאחר קירור לחתוך לכ- 24 אצבעות באורך כ- 15 ס”מ.
לערבב ביחד שמן זית, בזיליקום, פלפל שחור וגבינת פרמזן.
לטבול כל אצבע בתערובת השמן ואחר כך בפירורי הלחם המוזהבים.
להניח על נייר אפייה ולאפות בחום של 180-200 מעלות למשך כ- 15 דקות.
הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם bake_cook_food
וגם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי
כאן מאגר המתכונים לשבועות
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
חזרה לדף הראשי !