הום פרייז היא אחת ממנות תפוחי האדמה הכי טעימות ומושחתות שיש.
בדיוק כמו שאר מנות התאווה האמריקאיות.
המנה נכנסה לתפריט בהרבה מסעדות ואפילו בתי קפה פה בארץ והיא מאוד פופולרית .
אז עד שהמסעדות יפתחו אפשר להכין את המנה המפנקת הזו בבית.
יובל הכין השבוע ארוחת ערב לקבוצת חברים קטנה לכבוד סוף הקורונה והמפגש הראשון ביניהם.
“אמא אני מפנק היום בהום פרייז את רוצה לצלם? ”
אז רצתי מהר לצלם את מגש ההום פרייז שיצא מהתנור רגע לפני שהחברה זללו.
וואו – מנה מושלמת !
מיד התישבתי לרשום מתכון
כאן תוכלו לגלוש לכל המתכונים של יובל
המתכון הופך בקלות גם לטבעוני!
איך מכינים הום פרייז כמו במסעדות ?
המצרכים –
6-8 תפוחי אדמה
הרוטב
50 גר’ חמאה/ שמן אם רוצים פרווה טבעוני
בצל חתוך טבעות דקות
1/3 כוס רוטב צ’ילי חריף
3- שיני שום כתושות
צ’ילי יבש חריף גרוס כפית
כף סוכר חום
כף מלח
כף חומץ
אופצייה לחלבי – חתיכות גבינה צהובה כלשהיא (100 גר’) גאודה ,קצקבל ,מוצרלה מה שיש/ גבינה צהובה טבעונית
לקישוט בהגשה –
בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה –
- מבשלים את תפוחי האדמה במים עם הקליפה חצי בישול
- מסננים ומקררים
- חותכים אותם לקוביות פרי סטייל לא חייבים לדייק.
- מטגנים את קוביות תפוחי האדמה בשמן עמוק ומעבירים מעל נייר סופג.
- בינתיים מכינים את הרוטב –
- מחממים במחבת או בווק את החמאה עם כל המרכיבים – שום ,צ’יילי,סוכר מלח,חומץ
- מוסיפים ממש טיפה מים כרבע כוס.
- את תפוחי האדמה שטיגנו לפני משלבים לתוך הרוטב.
- מקפיצים מעטעד שכל תפוחי האדמה מצופים ברוטב.
- מעבירים לתבנית שאפשר להכניס לתנור.
- כשבאים האורחים מפזרים חתיכות של גבינה צהובה כלשהיא מלמעלה ומכניסים לחימום 5 דקות לתנור.
- מקשטים בבצל ירוק ומגישים לשולחן זו ממש חגיגה !
הום פרייז כמו במסעדות שמכינים לבד בבית !
מאגר המתכונים לשבועות
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
ווטסאפ גם כאן
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים והתמונות המצולמות באתר,
הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.
מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.