
מנה או תוספת מצויינת של אורז בשילוב עם מנגולד טרי ולוביה יבשה,זו השעועית עם העין השחורה.
היתרון של השעועית עם העין השחורה הנקראת גם לוביה יבשה,
שהיא מתבשלת מהר יותר משעועית לבנה פשוטה.
השרייה של שעה שעתיים ובישול של 30-40 דקות והיא מוכנה.
לכן היא מתאימה לשילוב בתבשילים קצרים כמו האורז שהכנתי.
כמו כן מתאימה מאוד לסלטים .
המצרכים-
חצי כוס לוביה יבשה
כוס אורז בסמטי
חבילה מנגולד העלים הירוקים
בצל גדול קצוץ
מלח, פלפל,
מיץ לימון לפי טעם
למי שאוהב חריף- אפשר לשלב פלפל ירוק חריף או מעט צ'ילי
מתחילים בהשרייה של השעועית במים כשעה לפחות .
מחממים 2-3 כפות שמן בסיר טפלון, משלבים את הבצל הקצוץ.
מטגנים עד להזהבה.
קוצצים את החלק הירוק של המנגולד ומוסיפים לבצל.
ממשיכים לאדות כמה דקות ומשלבים את השעועית המושרית.
מתבלים במלח ופלפל .
מוסיפים כוס מים.
מכסים את הסיר ומעבירים לאש נמוכה לבישול של כעשרים דקות.
לאחר עשרים דקות משלבים גם את האורז, מוסיפים כ-2 כוסות מים ומכסים.
מתקנים תיבול וחריפות , מוסיפים מיץ לימון.
מעבירים לאש נמוכה לבישול של עוד כ 30-40 דקות.
מנה מצויינת טעימה ובריאה !
בתאבון