אורז בסמטי מנגולד ולוביה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

IMG_4488

 

מנה או תוספת מצויינת של אורז בשילוב עם מנגולד טרי ולוביה יבשה,זו השעועית עם העין השחורה.

היתרון של השעועית עם העין השחורה הנקראת גם לוביה יבשה,

שהיא מתבשלת מהר יותר משעועית לבנה פשוטה.

השרייה של שעה שעתיים ובישול של 30-40 דקות והיא מוכנה.

לכן היא מתאימה לשילוב בתבשילים קצרים כמו האורז שהכנתי.

כמו כן מתאימה מאוד לסלטים .

 

 

IMG_4486

 

המצרכים-

חצי כוס לוביה יבשה 

כוס אורז בסמטי

חבילה מנגולד העלים הירוקים

בצל גדול קצוץ

מלח, פלפל,

מיץ לימון לפי טעם

למי שאוהב חריף- אפשר לשלב פלפל ירוק חריף או מעט צ'ילי

 

מתחילים בהשרייה של השעועית במים כשעה לפחות .

 

מחממים 2-3 כפות שמן בסיר טפלון, משלבים את הבצל הקצוץ.

מטגנים עד להזהבה.

קוצצים את החלק הירוק של המנגולד ומוסיפים לבצל.

14923091_1238749326185088_1783339343_o

ממשיכים לאדות כמה דקות ומשלבים את השעועית המושרית.

IMG_4479

מתבלים במלח ופלפל .

מוסיפים כוס מים.

מכסים את הסיר ומעבירים לאש נמוכה לבישול של כעשרים דקות.

לאחר עשרים דקות משלבים גם את האורז, מוסיפים כ-2 כוסות מים ומכסים.

IMG_4480

מתקנים תיבול וחריפות , מוסיפים מיץ לימון.

מעבירים לאש נמוכה לבישול של עוד כ 30-40 דקות.

מנה מצויינת טעימה ובריאה !

בתאבון

IMG_4483

IMG_4485

IMG_4488

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments