עוגת דבש טבעונית חגיגית

 

 

 

עוגת "דבש" טבעונית חגיגית – ללא דבש .

אתגר להכין אותה טעימה ומיוחדת שגם האורחים הטבעוניים שלי יהנו.

תחליפי הדבש בעוגה הם כמובן – סילן וסירופ מייפל.

שילוב תבלינים של קפה,קינמון וציפורן ,

מעניקים לעוגה תחושה של עוגת דבש אמיתית .

יצאה רכה וטעימה בלי טיפת דבש…

המתכון דומה למתכון של עוגת השוקולד והאגוזים הטבעונית שהכנתי .

כדי להפוך את העוגה למרשימה וחגיגית, הכנתי ציפוי

מקרם קוקוס שהעשיר את העוגה והעניק לה מראה חגיגי.

לא חובה להכין את הציפוי, אפשר בהחלט להנות מהעוגה ללא הקרם.

 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק של מתנות קטנות – לייק ! 

 

 

המצרכים לעוגה בקוטר 20-18

 

3/4 כוס סוכר חום

1/3 כוס שמן

1/3 כוס סילן

1/3 כוס סירופ מייפל

1/3 כוס נוזל קוקוס

כוסית אספרסו קצר

כף חומץ

1/3 כוס אגוזי מלך טחונים

כפית סודה לשתייה

כפית אבקת אפייה

קורט מלח

כפית קינמון

קורט ציפורן

כוס וחצי קמח תופח

 

הציפוי-

פחית קרם קוקוס

2 כפות אבקת סוכר

שקית סוכר וניל

חופן אגוזי מלך גרוסים

 

מתחילים יום לפני ומכניסים את קופסת קרם הקוקוס למקרר.

מתגבש קרם למעלה ולמטה נשאר נוזל הקוקוס.

בקרם נשתמש להקצפה ובחלק מהנוזל נשתמש לתערובת העוגה עצמה.

 

מכינים שתי קערות.

בקערה אחת מערבבים את כל המצרכים היבשים.

בקערה שניה מניחים – סוכר,שמן, נוזל קוקוס,קפה,סילן ומייפל.

טורפים לתערובת אחידה.

משלבים את תערובת היבשים   לתערובת הרטובה 

מערבבים היטב לתערובת אחידה.

מעבירים לתבנית משומנת .

מכניסים לאפייה של כ- 30 -40 דקות בתנור מחומם על 180 מעלות.

לאחר שהעוגה התקררה. מעבירים לצלחת הגשה.

מקציפים את קרם הקוקוס עם אבקת סוכר ווניל.

חוצים את העוגה ומצפים בקרם.

מקשטים באגוזי מלך גרוסים .

שנה טובה וחג שמח ומתוק 🙂

 

 

 

 

כל המתכונים הטבעוניים שלי 

 

תגובות

תגובות