עוגת שוקולד אגוזים טבעונית

 

 

 

 

 

תקשיבו , לא האמנתי עד שלא ניסיתי – עוגה ללא ביצים 🙂

אחרי שתכינו את העוגה הזאת, תתאהבו.

עוגת שוקולד רכה ונימוחה, פשוט נמסה בפה, והיא ללא ביצים !

העוגה מועשרת באגוזי מלך ורום שעושים חגיגה של טעמים בביס.

 

גם פרווה – גם טבעוני 

בואו להכין,

 

 

המצרכים לעוגה בתבנית אינגלישקייק

140 גר' קמח  (כוס)

30 גר' קקאו  (3 כפות )

1/4 כוס אגוזים טחונים  ( כ- 30 גר')

כפית סודה לשתיה

1/2 כוס חלב אורז/סויה/שקדים

1/4 כוס שמן

כף חומץ

1/2-3/4 כוס סוכר

1 כפית רום איכותי

קורט מלח

 

 

מכינים שתי קערות 

בקערה אחת היבשים – מערבבים קמח, קקאו,סודה לשתיה ומלח לתערובת אחידה.

מוסיפים את האגוזים הטחונים.

בקערה נוספת מערבבים משקה אורז, שמן, חומץ, סוכר ורום.

  

מאחדים את שתי התערובות ומערבבים למסה אחידה.

 

  

מעבירים לתבנית אינגליש קייק.

אופים בתנור מחומם על 180 מעלות כחצי שעה עד 40 דקות.

 

לאחר שהעוגה התקררה מעט, מכינים ציפוי שוקולד

50 גר' שוקולד מריר

3 כפות משקה אורז

כפית שמן

מחממים 30 שניות במיקרו.

מערבבים עד שהשוקולד נמס

מוסיפים מעט רום.

מצפים את העוגה ומקשטים בשברי אגוזים .

בתאבון 🙂

כל מתכוני עוגות השוקולד שלי 

 

כנסו לעוד מתכונים טבעונים 

 

מתכוני – קינוחים פרווה 

תגובות

תגובות