עבמבר – עוגיית השקדים המושלמת

 

עבמבר היא העוגיה המפורסמת של המטבח הטריפוליטאי המסורתי.

עוגיית השקדים הכי טובה שתכינו,  כולה שקדים וסוכר פשוט מושלמת !

המתכון הכי "סודי" של המטבח הטריפוליטאי והרי הוא כאן לפניכם,

עקבו אחרי ההוראות המדוייקות ובמתכון הזה חייבים לעבוד עם משקל !

לא להשתמש בקמח שקדים קנוי !

לסבתות שלנו לא היה קמח שקדים הכל הוכן משקדים טריים 

הייחודיות של העוגיה היא המירקם וטעם השקדים הטריים.

נוהגים להכין את העבמבר בפורים יחד עם כל מטעמי החג המתוקים

ובפסח היא הכי פופולארית כי אינה מכילה קמח

מתכוני פסח תוכלו למצוא כאן 

עוגיה ללא גלוטן, פרווה 

 

 

 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק של מתנות קטנות 

 

המצרכים לכ- 25 עוגיות

 

כ- שתיים וחצי כוסות שקדים – לאחר הקילוף משקל השקדים הוא 280 גר' 

לשקול את השקדים!

250 גר' אבקת סוכר קנוייה 

2 כפיות מדידה  אבקת אפייה חצי שקית 

כף תמצית שקדים איכותית

2 חלבוני ביצה  גודל לארג'

גרידת לימון

וניל

חצאי שקדים לקישוט

 

מתחילים בהכנת השקדים-

מרתיחים בסיר עם מים את השקדים כ-2-3 דקות.

מחכים מעט שהמים יתקררו.

שולפים את הקליפה מהשקד – היא יוצאת ממש בקלות.

מיבשים במגבת. מניחים לשקדים להתייבש היטב כ- 24 שעות.

טוחנים את השקדים במטחנת תבלינים לתערובת פירורית, לא ממש לקמח!

מעבירים לקערה.

משלבים את אבקת הסוכר. מערבבים היטב ומוסיפים את החלבונים,הוניל ותמצית השקדים.

מאחדים את התערובת עד לקבלת מירקם רך ואחיד.

מכסים בניילון ומעבירים למקרר לקירור של לילה.

קורצים עיגולים לגודל הרצוי בערך 25 גר' כל עוגיה.

מניחים על נייר אפייה, נועצים חצי שקד ומשטחים מעט.

מכניסים לתנור שחיממנו מראש על 175 מעלות.

אפייה של כ- 12-15 דקות בלבד!

 

העוגייה הכי שווה !!!

 

כל המתכונים לפסח 

 

כנסו לכל מתכוני המטבח הטריפוליטאי שלי 

 

כל מתכוני העוגיות שלי 

 

חזרה לעמוד הראשי 

תגובות

תגובות