עבמבר – עוגיית השקדים המושלמת – עוגיות שקדים ללא גלוטן

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

עוגיות שקדים מושלמות – עוגיות שקדים שהן ללא גלוטן או קמחים!

עבמבר היא העוגיה המפורסמת של המטבח הטריפוליטאי המסורתי.

עוגיית השקדים הכי טובה שתכינו,  כולה שקדים וסוכר פשוט מושלמת !

המתכון הכי “סודי” של המטבח הטריפוליטאי והרי הוא כאן לפניכם,

עקבו אחרי ההוראות המדוייקות ובמתכון הזה חייבים לעבוד עם משקל !

את העוגיות אני מכינה משקדים שלמים שאני משרה ומקלפת ואח כך טוחנת. לסבתות שלנו לא היה קמח שקדים הכל הוכן משקדים טריים. (תוכלו להכין משקדים טחונים לשיקולכם ) אם תשיגו אבקת שקדים מרים כדאי להוסיף כפית.

הייחודיות של העוגיה היא הטעם העמוק של השקדים הטריים.

נוהגים להכין את העבמבר בפורים יחד עם כל מטעמי החג המתוקים

ובפסח היא הכי פופולארית כי אינה מכילה קמח

מתכוני פסח תוכלו למצוא כאן 

עוגיה ללא גלוטן, פרווה 

 

 

 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק של מתנות קטנות 

 

איך מכינים עבמבר עוגיות שקדים טריפוליטאיות מושלמות ללא גלוטן ?

עוגיות שקדים ללא גלוטן

המצרכים לכ 20- 25 עוגיות

 

כ- שתיים וחצי כוסות שקדים – לאחר הקילוף משקל השקדים הוא 280 גר’ 

לשקול את השקדים!

250 גר’ אבקת סוכר 

כפית מדידה אבקת אפייה 

כף תמצית שקדים איכותית

2 חלבוני ביצה  גודל לארג’

גרידת לימון

וניל

2-3 גרגירי מסטיקא טחונים – (למי שמשיג בחנויות מיוחדות לתבלינים)

 

חצאי שקדים לקישוט

 

מתחילים בהכנת השקדים-

מרתיחים בסיר עם מים את השקדים כ-2-3 דקות.

מחכים מעט שהמים יתקררו.

שולפים את הקליפה מהשקד – היא יוצאת ממש בקלות.

מיבשים במגבת. מניחים לשקדים להתייבש היטב כ- 24 שעות.

טוחנים את השקדים במטחנת תבלינים לתערובת פירורית, לא ממש לקמח!

מעבירים לקערה.

משלבים את אבקת הסוכר. מערבבים היטב ומוסיפים את החלבונים,הוניל ותמצית השקדים.

מאחדים את התערובת עד לקבלת מירקם רך ואחיד.

מכסים בניילון ומעבירים למקרר לקירור של לילה.

קורצים כדורי בצק לגודל הרצוי בערך 25 גר’ כל עוגיה.

מניחים על נייר אפייה, נועצים חצי שקד ומשטחים מעט.

מכניסים לתנור שחיממנו מראש על 175 מעלות.

אפייה של כ- 12-15 דקות בלבד!

 

העוגייה הכי שווה !!!

עוגיות שקדים הכי טעימות ומיוחדות שתכינו 

עוגיות שקדים ללא גלוטן 

כל המתכונים לפסח 

 

כנסו לכל מתכוני המטבח הטריפוליטאי שלי 

 

כל מתכוני העוגיות שלי 

 

אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,

 אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !

 

 

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

 

 

חזרה לעמוד הראשי 

Subscribe
Notify of
3 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
דורית
1 month ago

מה המשקל של השקדים לאחר הקילוף והטחינה?

חני יעיש אבידן
6 years ago

אי אפשר לטחון עם הקליפה?

Dafna Oster Michael
6 years ago

אפשרי אין בעיה