מתכון לחלה מושלמת

IMG_2875

IMG_2864

 

מתכון לחלה מושלמת לשבת.

המתכון הוא מתכון בסיסי.

הסוד שלי לחלה מושלמת הוא קיפול הבצק ועוד התפחה לקבלת חלה אוורירית ורכה.

כמות הסוכר היא בחירה – אפשר להוסיף או להפחית.

החלה יכולה להפוך בקלות לחלה טבעונית – מורידים את הביצה בתוך הבצק,

ולמריחה משתמשים בסילאן מהול במעט שמן.

ויש גם סירטון תמונות הדרכה לקליעת חלה עם 4 רצועות.

כנסו ל- סירטון 

 

תוספות שאפשר להוסיף לחלה- צימוקים,אגוזי מלך,גרידת לימון ועוד.

 

בואו להכין חלה מהממת לשבת, 

IMG_2885

 

המצרכים להכנת 2 חלות 

קילו קמח

2 ביצים

2 כפות שמרים יבשים או 50 ג"ר טריים

1/2-3/4 כוס סוכר (לפי טעם)

3 כפות דבש/סילאן

1/2 כוס שמן

כ- 2 1/2 כוסות מים

כף מלח

 

 

 

 

 

הצטרפו לקבוצה של מתנות קטנות בפייסבוק !

 

אופן ההכנה-

 

מנפים את הקמח לקערת המיקסר.

מוסיפים את שאר החומרים מלבד השמן והמלח, מתחילים לערבל במהירות איטית ומוסיפים את השמן.​

לאחר 5 דקות לישה משלבים את המלח.

הבצק צריך לצאת רך ומעט דביק.

​מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון לא הדוק.

מתפיחים כשעה.

מעבירים  את הבצק למשטח העבודה ומורידים את הנפח.

מרדדים את הבצק למלבן גדול ומקפלים לצורת מעטפה.

עוטפים שוב ומכניסים למקרר לכמה שעות ,עדיף לילה.

מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים, מכל חלק נכין חלה אחת יפה וגדולה.

 

כדי ליצור חלה מעוצבת ממליצה לעבוד עם משקל.

מחלקים כל חצי ל- 4 חלקים שווים.

מרדדים כל חלק למלבן צר וארוך ומגלגלים לכרוכית.

IMG_2824

 

מניחים בצד מכוסה במגבת עד לרידוד שאר החלקים.

מעצבים את החלה. 

IMG_2825  IMG_2826  IMG_2828

IMG_2829  IMG_2830

IMG_2843

מעבירים לתבנית ומניחים על נייר אפייה.

מכסים בניילון לא הדוק ומתפיחים כשעה.

IMG_2864

מורחים בביצה טרופה עם מעט מים.

אפשר לפזר שומשום, קצח ,פרג או בלי כלום.

מכניסים לתנור מחומם מראש על 180 לאפייה של כחצי שעה עד 40 דקות.

IMG_2875

IMG_2882

 

וזאת חלת תפוח ודבש שהכנתי מ- 6 רצועות-

IMG_2731

 

כנסו לעוד מתכונים של לחם /חלות 

 

 

תגובות

תגובות