לחמניות דבש בשילוב תפוחים וצימוקים

 

IMG_3124

IMG_3152

IMG_3111

 

לחמניות רכות אווריריות ומפתיעות.

הרעיון לחדש ולהפתיע את האורחים בראש השנה.

 

IMG_3107

 

בשנה שעברה הכנתי את לחמניות הדבש שלי שהיו מאוד מוצלחות.

לכל אורח היתה מונחת לחמניה מתוקה על הצלחת.

IMG_3162

 

השנה אחדש עם המילוי של התפוחים.

הלחמניה יוצאת במירקם וטעם שבין עוגה ללחמניה.

 

 

בואו להכין ולהפתיע את האורחים ,

 

המתכון ל- 10 לחמניות אפשר כמובן להכפיל כמויות.

 

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים

 3 כפות דבש

רבע כוס סוכר

שליש כוס שמן

ביצה

ככוס ורבע מים

גרידת לימון

כפית שטוחה מלח

 

למילוי-

2 תפוחי סמיט חתוכים לקוביות קטנות

כף דבש

גרידת לימון

חופן צימוקים

 

IMG_3088  IMG_3083

 

 

הצטרפו לקבוצה של מתנות קטנות בפייסבוק !

 

אופן ההכנה-

 

מנפים את הקמח לקערת המיקסר.

מוסיפים את שאר החומרים מלבד השמן והמלח, מתחילים לערבל במהירות איטית ומוסיפים את השמן.

לאחר 5 דקות לישה משלבים את המלח.

הבצק צריך לצאת רך וגמיש.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון לא הדוק.

מתפיחים כשעה.

לשים את הבצק ומורידים את הנפח. עוטפים שוב

ומכניסים למקרר לכמה שעות ,עדיף לילה.

מחלקים את הבצק ל 10 חלקים שווים.

IMG_3086

​מרדדים כל חלק למלבן צר וארוך.

IMG_3089

מפזרים תפוחי עץ וצימוקים בקצה המלבן ומגלגלים לכרוכית.

יוצרים לחמניה קשר או כל צורה אחרת.

IMG_3091 IMG_3092 IMG_3093

מניחים את הלחמניות צמודות בתבנית מרופדת בנייר אפייה..

מכסים במגבת ומתפיחים כשעה וחצי.

IMG_3099

מורחים ביצה טרופה ומכניסים לאפייה לכחצי שעה טמפרטורה 180.

שהלחמניות יוצאות מהתנור מזלפים מעליהן דבש .

IMG_3106

IMG_3118

IMG_3163

אפשר להכין מהמתכון באותה שיטה גם חלה חגיגית ומפוארת –

 

IMG_2731

IMG_2711

IMG_2770

IMG_2761

IMG_2785

 

 

יצאה חלה רכה ועסיסית .

למילוי של החלה הוספתי עוד תפוח.

 

חג שמח ושנה טובה ומתוקה  🙂

כנסו לעמוד האינסטגרם של מתנות קטנות 

 

תגובות

תגובות