טורטליני במילוי בטטה וריקוטה והכנת פסטה טרייה ביתית

IMG_3098

 

 

 

מנת פסטה היא אחת המנות האהובות והנפוצות ביותר במסעדות , הן בארץ והן בעולם.

ישנם סוגים שונים של פסטות – יבשות וטריות.

לפסטה הביתית  יש טעם שונה ומיוחד .

הכנת פסטה טרייה בבית היא פשוט חוויה כיפית. 

כדאי ומומלץ לנסות.יש סוגים שונים של מכונות פסטה .

אני השתמשתי במכונה ידנית פשוטה .

 

IMG_3052

 

 

 

 

המצרכים לבצק – מתכון של אהרוני

500 ג"ר קמח דורום ( הכי מתאים לפסטה טריה )

5 ביצים 

כף שמן זית

אם יש צורך, להוסיף מעט מים.

 

להכניס את החומרים למעבד מזון, לערבל עד לקבלת בצק אחיד.

אפשר ללוש גם ידנית.

 

 

 

יוצאת כמות גדולה של בצק. אפשר להכין צורות פסטה שונות כמו טורטליני ורביולי או 

לחתוך במכונה לאיטריות פטוצ'יני.

 

לחלק את הבצק לכ 10-8 חתיכות . לקמח את הבצק ולהתחיל להעביר אותו במכונה .

מתחילים עם הדרגה הכי נמוכה ומעבירים את הבצק כ -3 פעמים ,כל פעם מקפלים לחצי ומעבירים שוב.

אחר כך עוברים לשלב יותר צר וכך הלאה עד שמגיעים ליצירת רצועת בצק דקה.

בכל שלב מקמחים את הבצק מעט.

לאחר שהגענו לעובי הרצוי – אפשר להתחיל לעבוד.

 

IMG_3055

 

 

טורטליני במילוי בטטה וגבינת ריקוטה-

 

1בטטה גדולה

150 ג"ר ריקוטה

3 כפות  גבינת פרמזן מגורדת  

מלח ופלפל לפי טעם.

 

 הכנת המילוי-

לאפות את הבטטה בתנור כ-חצי שעה .

לקרר ולרסק אותה למחית . להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב לתערובת אחידה.

 

 

לקרוץ עיגולים, להניח כפית מילוי על כל עיגול,

לסגור לחצי . להדק את הפינות ולסגור אחת על השניה 

  

 

  

 

 

 

להרתיח מים עם מעט מלח ולהכניס את הטורטליני לבישול של כ- 2-3 דקות. לא יותר!

 

הרוטב –

חצי קופסה שמנת מתוקה , כף רוטב פסטו .

לחמם במחבת כ- 2-3 דקות.

לאחר סינון הפסטה להכניס לרוטב להקפצה של כדקה ולהגיש מיד.

אפשר לפזר מעט גבינת פרמזן מגורדת.

בתאבון!

 

 

הכנתי גם טורטלי במילוי ארטישוק- מתכון של אהרוני

 

ארטישוק משומר מסונן מהשמן.

גבינת ריקוטה 

מעט שום

להעביר במעבד מזון

לתבל פלפל שחור ומעט גרד לימון.

 

הרוטב – חמאת מרווה

לחמם במחבת מעט חמאה עם כמה עלי מרווה להוסיך מעט מיץ לימון.

להכניס את הטורטליני המוכנים לרוטב לעוד כדקה .ולהגיש.

 

  

 

 

 

בתאבון!

 

 

פטוצ'יני ברוטב פסטו עם פרמזן

 

תגובות

תגובות