דג רומני בתחמיץ – Peste cu mujdei cu mamaliguta

 

 

דג קרפיון מטוגן שמונח בתוך רוטב שום בתחמיץ הנקרא מוז'דיי.

מאכל עממי רומני שמכינים בכל בית רומני טוב.

אצל חמתי ז"ל , היה מונח תמיד במקרר בתוך כלי אמייל. 

כשהיינו נכנסים אליה הבייתה דבר ראשון שבעלי היה בודק, אם יש דג במקרר.

 

אז החלטתי להפתיע אותו ולהכין לשבת .

מאוד פשוט וקל להכנה .

המתכון של סבתא נחמה ז"ל .

 

המנה מוגשת עם ממליגה טובה וסלט צנוניות רומני 

 

מנת דגים רומנית מושלמת לכל אוהבי הדגים .

 

המצרכים –

דג קרפיון טרי  בינוני  חתוך לפרוסות

1/4 כוס קמח לבן

1/4 כוס קמח תירס  (מלאי)

מלח, פלפל

שמן לטיגון

 

לרוטב מוז'דיי-

1/2-1 ראש שום כתוש

1/4 כוס חומץ

1/4 כוס מיץ לימון סחוט

1/4 כוס מים

מלח,פלפל 

1/2 כפית סוכר

עלה דפנה 

 

לממליגה-

3 כוסות מים

כוס קמח תירס רומני

מלח, פלפל

כף חמאה

 

מתחילים בהכנת המוז'דיי-

מערבבים את כל המצרכים ומשהים בצד כמה שעות.

את הדג שוטפים היטב וממליחים מעט.

מערבבים את הקמחים עם מלח ופלפל .

מצפים את פרוסות הדג בקמח היטב מכל הצדדים.

מכניסים לטיגון בשמן עמוק, עד הזהבה יפה.

 

הגשת המנה-

מניחים פרוסות הדג ושופכים את הרוטב.

אפשר לאכול גם חם וטרי וגם לאחר קירור במקרר- הדג סופג את הטעמים

ומקבל את טעמו המיוחד.

ממליגה מכינים כך-

בסיר מערבבים קמח ומים מבשלים על אש בינונית וטורפים עד לקבלת 

דייסה סמיכה. 

משלבים מלח פלפל וכף חמאה.

מקשטים בשמיר קצוץ 

בתאבון 🙂

 

 

 

כל מתכוני המטבח הרומני שלי 

 

חזרה לעמוד הראשי 

 

הצטרפו בלייק לעמוד הפייסבוק שלי 

תגובות

תגובות