אוזני המן

        

 

פוסט שמאגד את כל מבחר המתכונים שלי לאוזני המן של פורים.

 

אוזני המן הם המאכל המזוהה ביותר עם חג הפורים.

מאפה מתוק מבצק פריך רך ונמס בפה ובתוכו מלית מתוקה ואהובה.

 

מקורו של המאפה באירופה – התחיל ככיסון ממולא בפרג, שהפך ברבות הימים

לצורתו המשולשת של אוזן ההמן.

 

 

שמו של המאפה באידיש מאן טאַש שהפירוש – "כיס פרג", ה"מאן" הפך ל- המן  homen tash.

בגרמנית נקרא המאפה מוֹן-טאשֶה Mohntasche .

באנגלית אוזני המן נקראות הָמָנְטַאשֶן Hamantaschen

היהודים אימצו את המאפה לחג הפורים ונהגו לאכול אותו

כאילו "אוכלים את המן" – מצווה לאכול את המן בכל הפה.

 

הבצק לאוזני המן יכול להיות בצק פריך אך גם נוהגים להכין מבצק שמרים פריך (פרסבורגר).

המלית הקלאסית היא של פרג אך כיום ממלאים במגוון רחב של מליות –

תמרים,חלבה,שוקולד,אגוזים ועוד כיד הדמיון.

 

טיפים קטנים להצלחת המאפה –

בצק פריך – צריך שהייה במקרר לפחות שעה.

אחרי שממלאים ומניחים בתבנית – מכניסים את התבנית לקירור של כ- 20 דקות במקרר.

תהליך שמונע את הפתיחה של הבצק באפייה. וכך יצאו לכם אוזני המן מושלמים !

 

אספתי לכם את המתכונים שלי לאוזני המן בשלל גרסאות –

הבצק הפריך, הכי טעים שתכינו – נמס בפה, פשוט מעדן !

 

קישור כללי לכל המתכונים 

 

אוזני המן פרג –  כאן 

 

אוזני המן פרסבורגר – בצק שמרים עשיר פריך 

המתכון כאן 

 

אוזני המן צבעוניים  המתכון- כאן  

       

 

אוזני המן רפאלו – מתכון כאן 

    

 

 

אוזני המן מנוקדות פרג  – כאן 

 

 

אוזני בשני צבעים – 

 

המתכון – כאן 

 

אוזני המן מלוחים – משגעים בצק שמרים רך ומלית של פטריות 

המתכון כאן 

 

אוזני המן פרווה/טבעוני במלית מרציפן ,פרג ותמרים 

 

המתכון כאן 

 

אוזני המן ללא גלוטן – המתכון כאן 

 

וכאן כל מתכוני הפורים המתוקים שלי 

 

 

 

תגובות

תגובות