אוזני המן שוקו-רפאלו

 

 

 

כשרוצים לקשט את משלוח המנות,

הכי פשוט להכין אוזני המן בכל מיני צבעים וטעמים.

 

הכנתי מילוי,  בטעם שאני ממש אוהבת – רפאלו (החטיף  היחיד שיש לי חולשה אליו 😉

וכדי שיהיה ניגוד של צבעים "צבעתי" את הבצק בקקאו.

לא חייבים לצבוע את הבצק, אני צבעתי חלק מהבצק.

 

בואו להכין,

אוזני המן  מבצק שוקולד במילוי מפתיע של רפאלו.

 

 

הבצק –

 

200 גר' חמאה

חלמון

1/2 כוס סוכר

קורט מלח

2 כפות מיץ לימון

3 כפות שמנת מתוקה (או חמוצה)

1/2 2 כוסות קמח (350 גר')

כפית אבקת אפייה

סוכר וניל

גרד לימון

 

המילוי- מספיק בערך לחצי מכמות הבצק

3 כפות ממרחית חלב 

2 כפות שקדימון – ממרח שקדים 

1/4 כוס אגוזי לוז קלויים גרוסים גס

2 כפות קוקוס

מעט וניל/סוכר וניל

 

 

אופן הכנת הבצק-

מניחים חמאה, סוכר,לימון, וחלמון בקערה ומערבבים היטב.

משלבים את שאר המרכיבים.

מאחדים לבצק . לא ללוש יתר על המידה. אפשר להכין גם במעבד מזון.

מכניסים לקירור של כחצי שעה.

 

מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים

לחלק אחד משלבים כפית גדושה קקאו מוסיפים אם צריך כפית שמנת.מאחדים לבצק הומוגני.

 

מרדדים וקורצים עיגולים בגודל הרצוי.

ממלאים במלית הרפאלו סוגרים ומניחים על נייר אפיה.

מכניסים למקרר להתייצבות של כ-חצי שעה.

מכניסים לתנור מחומם על 170 מעלות – כעשרים דקות.

חג שמח 🙂

 

 

כנסו לעוד מתכונים של אוזני המן 

 

מתכוני פורים 

תגובות

תגובות