אוזני המן פרג מתכון מנצח

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

IMG_2973

IMG_2991

המדריך המלא להכנת אוזני המן עם מלא פרג עסיסי וטעים !

כל הסודות להצלחה של המאפה המושלם הזה 

אוזני המן במלית פרג אהובה הכי קלאסי שיש !

IMG_2993

 

 הבצק המשובח ביותר שתכינו 🙂

חמאתי ונמס בפה ,טעים פשוט להתמוגג .

מילוי פרג רך ועסיסי בתוספת אגוזי מלך .

כמובן שאפשר בכל מילוי שתרצו…

אוזני המן – מקור המאפה באירופה – התחיל ככיסון ממולא בפרג, שהפך ברבות הימים

לצורתו המשולשת של אוזן ההמן.

שמו של המאפה באידיש מאן טאַש שהפירוש – “כיס פרג”, ה”מאן” הפך ל- המן  homen tash.

בגרמנית נקרא המאפה מוֹן-טאשֶה Mohntasche .

באנגלית אוזני המן נקראות הָמָנְטַאשֶן Hamantaschen

היהודים אימצו את המאפה לחג הפורים ונהגו לאכול אותו

כאילו “אוכלים את המן” – מצווה לאכול את המן בכל הפה.

טיפים קטנים להצלחת המאפה –

בצק פריך – צריך שהייה במקרר לפחות שעה.

אחרי שממלאים מורחים קצוות בביצה טרופה או בחלבון ומהדקים , מניחים בתבנית – מכניסים את התבנית לקירור של כ- 20 דקות במקרר.

תהליך שמונע את הפתיחה של הבצק באפייה. וכך יצאו לכם אוזני המן מושלמות !

 

אז בואו להכין אוזניים של המן… 😉

 

המצרכים להכנת אוזני המן עם פרג-

יוצאים כ- 30 -35 

המצרכים לבצק-

200 ג”ר חמאה

1/3 כוס סוכר

שקית סוכר וניל

חלמון

2 כפות מיץ לימון טרי

2 כפות  שמנת מתוקה

שתיים וחצי כוסות קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

כפית גרד לימון

קורט מלח

 

מלית הפרג-

100 ג”ר פרג טחון

1/2 כוס חלב

1/2 כוס סוכר

כף דבש

כף קורנפלור

כפית גרד לימון

כף חמאה 25 גר’

1/4 כוס אגוזי מלך מרוסקים/שקדים טחונים

איך מכינים אוזני המן במלית פרג ? 

הכנת הבצק:

מעבדים את החמאה, סוכר והקמח,
מוסיפים נוזלים,חלמון, שמנת, מיץ לימון וגרד לימון .
מאחדים לבצק אחיד,אם לא מתגבש מוסיפים עוד מים או שמנת . עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.

איך מכינים אוזני המן במלית פרג ?

הכנת מלית פרג  –

מניחים בסיר את הפרג,חלב,סוכר וקורנפלור.

מבשלים כמה דקות עד להסמכה של התערובת.

מורידים מהאש ומשלבים חמאה וגרד לימון.

IMG_2762

לאחר שהמלית מתקררת מוסיפים את הדבש והאגוזים.

וכך מכינים אוזני המן פרג – 

מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס”מ. קורצים עיגולים ומניחים כפית של המלית במרכז כל עיגול.

IMG_2779

 

במקום רידוד אפשר ליצור מהבצק גליל ,לעטוף בניילון ניצמד ולהכניס לפריזר לכחצי שעה.

לאחר מכן לפרוס לפרוסות שוות ואז להכין את אוזני ההמן.

IMG_3484  IMG_3488

מרחים קצוות בביצה או בחלבון ביצה ומקפלים למשולש לא סגור  ומניחים על נייר אפייה.

מכניסים למקרר לקירור של כחצי שעה.

מכניסים לאפייה לחום של 170 מעלות לכ- 25 דקות.

מקררים ומפדרים באבקת סוכר.

אוזני המן במלית פרג – בייתיות הכי שוות שיש ! 

IMG_3499

 

IMG_2993

IMG_2836

מלית חלבה –

עירבוב של 1/4 כוס סילאן או דבש או ממרח תמרים

עם 1/4 כוס טחינה, חופן נדיב אגוזי מלך קינמון וגרידת תפוז.

והכי פשוט-  שוקולד למריחה, ריבת חלב ועוד – כל מה שאוהבים.

חג שמח 🙂

IMG_2991

 

מלית תמרים – ממרח תמרים – תמרים ,אגוזי מלך גרוסים וקינמון 

 

מלית שקדים מרציפן –

150 ג”ר שקדים טחונים

150 ג”ר אבקת סוכר

1/2 ביצה

כפית גרד לימון

1 כף קורנפלור

30 ג”ר חמאה

כפית תמצית שקדים או ליקר שקדים

כאן עוד מבחר מתכונים לאוזני המן בשילובים שונים 

כנסו לכל מתכוני הפורים שלי 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

 

אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,

אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

חזרה לדף הראשי !

אם אהבתם והכנתם – אל תשכחו לשתף אותי בתמונות !

Subscribe
Notify of
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
דורית
1 year ago

מה את שמה במקום שמנת לבצק פרווה ?. נכון טעים יותר עם חמאה ושמנת אך יש משפחה שלא מערבבים.תודה

ויקי גל אור
1 year ago

נראה מתכון מושלם. אך בהקדמה ציינת שיש למרוח בביצה ובהכנה זה לא מצויין.