אוזני המן -פרג

IMG_2973

IMG_2991

 

 

IMG_2993      

 

אוזני המן פריכים וטעימים – הבצק הכי טוב שתכינו 🙂

נמס בפה טעים, פשוט להתמוגג מהטעם.

מילוי פרג רך ועסיסי בתוספת אגוזי מלך .

כמובן שאפשר בכל מילוי שתרצו…

 

בואו להכין אוזניים של המן… 😉

IMG_2836

IMG_2966

 

יוצאים כ- 30 -35 

המצרכים לבצק-

200 ג"ר חמאה

1/3 כוס סוכר

שקית סוכר וניל

חלמון

2 כפות מיץ לימון טרי

2 כפות שמנת חמוצה או שמנת מתוקה

שתיים וחצי כוסות קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

כפית גרד לימון

קורט מלח

 

מלית הפרג-

100 ג"ר פרג טחון

3/4 כוס חלב

1/3 כוס סוכר

כף דבש

כף קורנפלור

כפית גרד לימון

כף חמאה

1/4 כוס אגוזי מלך מרוסקים

 

הכנת הבצק:

מעבדים את החמאה, סוכר,חלמון ביצה וסוכר וניל.מוסיפים את הקמח,
מוסיפים שמנת, מיץ לימון וגרד לימון . 
מאחדים לבצק אחיד, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.

 

מלית הפרג-

מניחים בסיר את הפרג,חלב,סוכר וקורנפלור.

מבשלים כמה דקות עד להסמכה של התערובת.

מורידים מהאש ומשלבים חמאה וגרד לימון.

IMG_2762

לאחר שהמלית מתקררת מוסיפים את הדבש והאגוזים.

 

מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ. קורצים עיגולים ומניחים כפית של המלית במרכז כל עיגול.

IMG_2779

 

במקום רידוד אפשר ליצור מהבצק גליל ,לעטוף בניילון ניצמד ולהכניס לפריזר לכחצי שעה.

לאחר מכן לפרוס לפרוסות שוות ואז להכין את אוזני ההמן.

IMG_3484  IMG_3488

מקפלים למשולש לא הדוק ומניחים על נייר אפייה.

מכניסים למקרר לקירור של כחצי שעה.

מכניסים לאפייה לחום של 170-160 מעלות לכ- 1/2 שעה.

לא לחמם תנור לפני האפיה .

מקררים ומפדרים באבקת סוכר.

IMG_3499

IMG_2815

IMG_2993

IMG_2836

מילוי נוסף טעים – חלבה –

עירבוב של סילאן או דבש או ממרח תמרים עם טחינה,אגוזי מלך וקינמון

או שוקולד למריחה, ריבת חלב ועוד – כל מה שאוהבים.

חג שמח 🙂

IMG_2991

כנסו לכל מתכוני הפורים שלי 

 

לייק לעמוד שלי בפייסבוק יתקבל בברכה 

 

אינסטגרם כאן 

תגובות

תגובות