עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:
לחם רוסי כמו של מאפיות – טרי וטעים – אין כמו לחם שמכינים בבית !
והוא הכי טעים שהוא יוצא מהתנור קריספי ,רך
פשוט חלום!
לחם בסגנון רוסי עשיר בזרעי פשתן וגרעיני חמניות.
מאוד פשוט להכין.
אם יש לכם מחמצת – תוכלו להכין ממחמצת וזה משבח את הלחם.
המתכון כאן לשמרים רגילים
איך מכינים לחם רוסי בייתי ?
המצרכים –
350 גר’ קמח שיפון
150 גר’ קמח כוסמין מלא/או קמח מלא
200 גר’ קמח לחם או קמח לבן רגיל
כף מלאה שמרים יבשים (אפשר לשלב מחמצת במקום)
3 כפות סילאן/סוכר חום
כף גדושה מלח
1/4 כוס זרעי פשתן
1/3 כוס גרעיני חמניות
ניתן להוסיף גם חופן זרעי קימל
כ – 2 כוסות מים או יותר
לציפוי – חופן זרעי חמניות וחופן זרעי פשתן.
לפני שמתחילים חשוב מאוד – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow
אופן ההכנה –
- מכינים עיסת שמרים עם רבע כוס מים כפית סוכר והשמרים – משאירים בצד כמה דקות להתפחה.
- לקערת המיקסר מנפים את הקמחים.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ואת עיסת השמרים.
- לשים לישה איטית כ- 5 דקות – הבצק צריך לצאת דביק מאוד .בהתאם לצורך מוסיפים מים .
- מעבירים להתפחה מכוסה כשעה וחצי.
- מורידים נפח ומתפיחים עוד כשעה.
- אפשר ומומלץ להכניס למקרר למנוחה של לילה.
- מוציאים את הבצק ומעצבים את הלחם – לכיכר עגולה.
- מרטיבים מעט את הידיים ומדביקים מעל הכיכר את זרעי הפשתן וגרעיני החמניות
- מניחים על נייר אפייה מקומח בתבנית תנור. בוזקים מעט קמח מעל.
- מתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח. חצי שעה לפני האפייה מדליקים תנור על טמפרטורה 220 מעלות.
- יוצרים 3 חתכים עם סכין חדה ומכניסים את הלחם לאפייה של כחצי שעה או עד שנאפה היטב ובתחתית נוצר קרום קשה.
- מוציאים ומקררים על רשת.
חותכים שהלחם מתקרר !
לחם רוסי – איך מכינים בבית
כאן תוכלו לגלוש לכל מתכוני הלחמים המיוחדים שלי
מבחר ענק של כל מתכוני השמרים שלי
חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !
מצטרפים לקבוצת שלי בפייסבוק התפריט היומי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
חזרה לדף הראשי !
Subscribe
Login
0 Comments
Newest