לחם רוסי – איך מכינים בבית ?

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

לחם רוסי כמו של מאפיות – טרי וטעים – אין כמו לחם שמכינים בבית !

והוא הכי טעים שהוא יוצא מהתנור קריספי ,רך

פשוט חלום!

לחם בסגנון רוסי עשיר בזרעי פשתן וגרעיני חמניות.

מאוד פשוט להכין.

אם יש לכם מחמצת – תוכלו להכין ממחמצת וזה משבח את הלחם.

לחם עם מחמצת הוראות הכנה כאן 

המתכון כאן לשמרים רגילים

איך מכינים לחם רוסי בייתי ?

המצרכים – 

350 גר’ קמח שיפון

150 גר’ קמח כוסמין מלא/או קמח מלא

200 גר’ קמח לחם או קמח לבן רגיל

כף מלאה שמרים יבשים (אפשר לשלב מחמצת במקום)

3 כפות סילאן/סוכר חום

כף גדושה מלח

1/4 כוס זרעי פשתן

1/3 כוס גרעיני חמניות

ניתן להוסיף גם חופן זרעי קימל

כ – 2 כוסות מים או יותר

לציפוי – חופן זרעי חמניות וחופן זרעי פשתן.

לפני שמתחילים חשוב מאוד  – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow

אופן ההכנה –

  • מכינים עיסת שמרים עם רבע כוס מים כפית סוכר והשמרים – משאירים בצד כמה דקות להתפחה.
  • לקערת המיקסר מנפים את הקמחים.
  • מוסיפים את שאר המרכיבים ואת עיסת השמרים.
  • לשים לישה איטית כ- 5 דקות – הבצק צריך לצאת דביק מאוד .בהתאם לצורך מוסיפים מים .
  • מעבירים להתפחה מכוסה כשעה וחצי.
  • מורידים נפח ומתפיחים עוד כשעה.
  • אפשר ומומלץ להכניס למקרר למנוחה של לילה.
  • מוציאים את הבצק ומעצבים את הלחם – לכיכר עגולה.
  • מרטיבים מעט את הידיים ומדביקים מעל הכיכר את זרעי הפשתן וגרעיני החמניות
  • מניחים על נייר אפייה מקומח בתבנית תנור. בוזקים מעט קמח מעל.
  • מתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח. חצי שעה לפני האפייה מדליקים תנור על טמפרטורה 220 מעלות.
  • יוצרים 3 חתכים עם סכין חדה ומכניסים את הלחם לאפייה של כחצי שעה או עד שנאפה היטב ובתחתית נוצר קרום קשה.

  • מוציאים ומקררים על רשת.

 

חותכים שהלחם מתקרר !

 

לחם רוסי – איך מכינים בבית 

כאן תוכלו לגלוש לכל מתכוני הלחמים המיוחדים שלי 

מבחר ענק של כל מתכוני השמרים שלי

חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !

מצטרפים לקבוצת שלי  בפייסבוק  התפריט היומי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments