עוגת קרמבו לבנה עם שקדים ושוקלד לבן

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

הכנתי השבת

עוגת קרמבו לבנה חגיגית וטעימה .

תחתית בצק נהדרת בתוספת קמח שקדים שהרטבתי במי רום

ומעל קצפת טעימה שאהובה על כולם ולסיום ציפוי של גנאש שוקולד לבן

העוגה פשוטה להכנה ולא מסובכת

טעם נפלא בביס משגע

הכינו תבנית קפיצית – 20-22 בקוטר מרופדת בתחתית בנייר אפייה

מתאימה לימי הולדת ולחגיגות משפחתיות

המצרכים –

4 ביצים

חצי כוס סוכר

שקית סור וניל

2 כפות חלב

2 כפות שמן

גרידה מלימון

חצי כוס קמח 

קורט מלח

לקרם –

אריזה שמנת מתוקה

חצי אריזה אינסטנט וניל -40 גרם

1/3 כוס חלב

לציפוי –

125 גרם שוקולד לבן

50 גרם שמנת מתוקה

להרטבת העוגה –

חצי כוס מים חמים

2 כפות סוכר

כף רום איכותי או ליקר

 

אופן ההכנה –

מפרידים את הביצים בטמפרטורת החדר .

מקציפים את החלבונים עם הסוכר .

בקערה נוספת בוחשים את החלמונים עם חלב ,שמן וניל ומלח.

מערבבים קמח עם קמח שקדים .

מוסיפים חלק ממנו לתערובת ובוחשים .

מוסיפים מהקצף של החלבונים 2-3 כפות ובוחשים ושוב מוסיפים את שאר הקמח טורפים במטריפה ואז מקפלים את שארית קצף החלבונים. בעדינות עד שמתקבלת תערובת אחידה .

מעבירים לתבנית

אופים על 170 מעלות כחצי שעה .

שהעוגה יוצאת מהתנור מרטיבים אותה במי סוכר והרום.

לאחר קירור מוחלט של העוגה מחלצים אותה מהתבנית ומניחים על צלחת הגשה את התחתית.

שמים חזרה את הקפיץ של התבנית הקפיצית סביב התחתית .

מקציפים שמנת אינסטנט וחלב לקצפת יציבה .

מעבירים מעל התחתית .

שמים בפריזר לחצי שעה.

אחר כך מכינים גנאש שוקולד לבן – מחממים שמנת לסך רתיחה .

שמים את השוקולד הלבן בתוך השמנת עד שהוא נמס לחלוטין והתערובת חלקה.

מוזגים מעל הקצפת ומיישרים בעזרת תנועה מצד לצד.

אחר כך מכניסים שוב לפריזר לכמה שעות כדי שיהיה קל לחלץ את העוגה בקלות .

עוגה ממש טעימה אחרי יום היא מושלמת .

 

 

חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

 

כדאי לעקוב גם  באינסטגרם  שלי

 בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !!!

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments