שקשוקה בתוך בצק פיצה – רעיון לפינוק המשפחה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

פיצה שקשוקה הכנתם פעם ?

הכנתי מאפה שווה לארוחת ערב – פיצה שקשוקה נדירה !

הילדים רעבים לארוחת ערב והרעיונות נגמרים לכם ?

מגיעים אליכם אורחים לבראנץ’ או שבת בבוקר ?

קבלו רעיון מדליק וטעים

בצק פיצה , ומעליו רוטב שקשוקה שמכינים ממש בקלות.

אפייה קצרה ואז שוברים ביצה במרכז ונותנים עוד כמה דקות אפייה עד שהביצה מתייצבת.

מתיישבים וזוללים זה פשוט נהדר !

 

המצרכים- 

בצק פיצה בייתי –

חצי קילו קמח/פיצה

כף שמרים יבשים

3 כפות שמן זית

2 כפות סוכר

כוס וחצי מים

כפית מלח

 

לרוטב שקשוקה –

6 עגבניות גדולות אדומות ובשלות

4 שיני שום כתושות

חצי פלפל חריף ירוק/פלפל צ’ילי

רבע כפית קימל טחון

מלח

פלפל שחור

שמן זית

כף רסק עגבניות

3 ביצים

אופן ההכנה –

מכינים בצק – במיקסר לשים את כל המרכיבים לקבלת בצק חלק ודביק.

שמים להתפחה מכוסה כשעה.

מורידים נפח

מחלקים ל-3 כדורים שווים. (אפשר לחלק ל-4 קטנים יותר )

מכסים במגבת. מכינים את המלית .

מכינים את הרוטב-

חותכים את העגבניות לקוביות קטנות.

מחממים 2-3 כפות שמן זית במחבת ומטגנים את העגבניות.

מוסיפים את שאר המרכיבים וממשיכים לערבב היטב .

ניתן להוסיף חצי כוס מים.

מבשלים את הרוטב כ- 20 דקות, כשמערבבים מידי פעם.

מקררים היטב.

פותחים את הבצק לאחר שתפח על נייר אפייה משומן .

עם הידיים מותחים ומשאירים שוליים יותר עבים.

מחממים את התנור 200 מעלות טורבו.

.

מניחים את הרוטב במרכז הבצק ממש כמו שמכינים פיצה רק כשכאן שמים כמות נכבדה של רוטב, כשמשאירים באמצע גומה כדי להכניס את הביצה אחר כך.

מכניסים לתנור ואופים כ- 10-15 דקות עד שרואים שהשוליים של הבצק השחימו.

מוציאים – שוברים את הביצה ומניחים במרכז .

מכניסים לאפייה של עוד כ- 5 דקות עד שרואים שהביצה אפויה – לא יותר מידי כדי שתישאר

רכה.

מוציאים ומגישים – עם פטרוזיליה קצוצה מעל .

זה מושלם !

ארוחת ערב קלילה וטעימה

וכאן עוד מגוון מתכונים מהירים וקלים 

 

חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

 

כדאי לעקוב גם  באינסטגרם  שלי

 בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !!!

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments