

פשטידת גזר ותרד ללא גלוטן משולבת גם בכרשה
פשטידה עשירה בטעם , הודות לשילוב הירקות הנהדר שבה.
מעולה לארוחות צמחוניות – היא ללא מוצרי חלב או גלוטן .
בימי הקיץ החמים ובכלל באופן כללי , הכנת פשטידות מחבת הן אצלי על בסיס קבוע.
בעיקר מהירקות שזמינים אצלי במקרר באותו היום.
אין צורך להדליק תנור הכל נעשה במחבת .
וכך מכינים פשטידת גזר ותרד במחבת


2 כוסות תרד דחוסות
2 גזרים גדולים מגורדים
בצל גדול קצוץ
חצי כרשה קצוצה
תפוח אדמה מבושל
2 ביצים
מלח, פלפל שחור
מעט עירית קצוצה או בצל ירוק
חופן ירוקים – אני אוהבת בזיליקום אפשר כל ירק שאוהבים.
2 עלי נענע (שהוסיפו המון טעם) לא חובה
הנענע גדלה אצלי ממש בקרבת הבזיליקום באדנית, ו 2 עלים קטנים התגנבו בטעות לתערובת אבל יצרו טעם מאוד מיוחד
שהתמזג נהדר עם המתיקות של הפשטידה.

במחבת מטגנים בכף שמן את הבצל והכרשה.
משלבים גזר מגורד
מאדים 2-3 דקות.

מעבירים לקערה.
חולטים את התרד במיקרו, סוחטים וקוצצים.
מרסקים את תפוח האדמה ומוסיפים לתערובת.
משלבים את הביצים, עשבי התיבול והתבלינים.

מחממים כף שמן במחבת טפלון מעבירים את התערובת ומהדקים לתחתית.

2 דקות על אש גבוהה,
מכסים במכסה לדקה ואחר כך מנמיכים לאש נמוכה לעוד 10 דקות.
הופכים בעזרת צלחת לצד השני ושוב עוד כ- 10 דקות .

מוכן !



אפשר להכין גם בתנור?