לביבות עדשים קינואה בורגול וירקות

 

לביבות מדהימות בטעם נפלא שמזכיר קצת טעם של פלאפל.

הכנתי אותן מתערובת של עדשים ירוקות, קינואה טריו, בורגול וירקות.

טוחנים הכל במעבד מזון ומטגנים קלות בשמן.

יצאו ממש נהדרות ועשירות בטעם .

הן מתאימות גם לצמחונים/טבעונים.

 

 

 

קל ופשוט להכנה,

 

המצרכים-

1/2 כוס בורגול

1/2 כוס עדשים ירוקות

1/3 כוס קינואה טריו/רגילה

2 בצלים קצוצים

3-4 שיני שום

גזר גדול מגורד

כרשה קטנה קצוצה 

חופן נדיב של ירוקים לפי טעם פטרוזיליה,שמיר בזיליקום.

פלפל ירוק חריף לפי טעם – לא חובה 

כפית כמון

פלפל שחור ,מלח 

2 כפות קמח חומוס

2 כפות קואקר

3 כפות מים

 

משרים את הבורגול,הקינואה במים רותחים כשעה לפחות.

את העדשים משרים לילה לפני, או לפחות 4 שעות.

מסננים היטב.

מרטיבים את הקוואקר עם המים.

מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל והכרשה להזהבה קלה.

משלבים את הגזר המגורד.

מטגנים עוד 2-3 דקות .

מעבירים למעבד מזון-

עדשים,קינואה,בורגול,עשבי תיבול ירוקים,שום, בצל, קוואקר,קמח חומוס תבלינים ותערובת הגזר והכרשה.

טוחנים למחית חלקה.

משהים בצד כחצי שעה לספיגת הטעמים.

התערובת יוצאת מאוד דומה במירקם לתערובת פלאפל.

מחממים שמן במחבת כבדה (עדיף טפלון).

מטגנים את הלביבות משני הצדדים עד להזהבה יפה.

מגישים בתוספת טחינה ביתית וסלט ירקות .

זה מופלא 🙂 

 

בתאבון !

 

כל המתכונים הטבעוניים שלי 

 

כל מתכוני הקציצות שלי 

תגובות

תגובות

  • דורית

    בורגול דק או עבה?

    • Dafna Oster Michael

      לא משנה דק או עבה