שטרודל שמכינים במיוחד לפורים – שטרודל עשיר מבצק פילו במלית אגוזים ורחת לוקום.
וואסן שטרודל (ביידיש) פירושו שטרודל לבן ,לאחר האפייה בוזקים אבקת סוכר מעל הכרוכיות
ומגישים.
הוואסן שטרודל הוא חלק מהמתוקים הנפלאים מהמטבח הרומני, שמכינים במיוחד בחג הפורים.
ביחד עם ההוניג שטרודל ,קורנולצה –סהרוני רחת לוקום ,אוזני המן, עוגות הקוזונאק עם פרג ואגוזים, פלודן, סריאליה (בקלאווה),מינוצ’ולה ועוד המון מתוקים שמרכיבים את משלוחי המנות של הסבתות הרומניות.
המתכון המקורי לעוגיות הוואסן שטרודל הוכן עם בצק שטרודל (פילו בייתי) שמכינים לבד בבית – את הבצק מותחים לבצק דק, דק, ואז מורחים בחמאה וממלאים במלית.
עלי הפילו מחליפים את הבצק המקורי – וכך מלאכת ההכנה הופכת לקלה מאוד- והתוצאה יוצאת מעולה.
העוגיות נשמרות בקופסה אטומה מעל שבוע ימים ומשתבחות עם הזמן.
מחבילה של עלי הפילו יוצאים 4 שטרודלים אותם נחתוך לפרוסות.
מכל 4 עלי פילו מרכיבים שטרודל אחד.
המצרכים –
חבילה עלי פילו שמרית ( בצק הפילו המועדף עלי, בצק מצונן שנמצא במקרר זמין ונוח מאוד לעבודה ואין צורך בהפשרה )
400 גר’ אגוזי מלך (אפשר לשלב תערובת עם אגוזי לוז) טחונים גס
1/4 כוס סוכר
כ- 300 גר’ רחת לוקום
ריבה תות שערבבתי עם 3-4 טיפות מי ורדים – הריבה המקורית למתכון היא
ריבת ורדים שקשה להשיג בארץ- אם השגתם – הרווחתם !
גרידה מלימון שלם
למריחה – על העלים
100 גר’ חמאה מומסת או שמן/ספריי למי שרוצה להכין פרווה
אופן ההכנה –
מכינים את תערובת האגוזים – מערבבים אגוזים טחונים עם סוכר וגרידה של לימון.
מורחים עלה אחד בחמאה ומעליו מניחים עוד אחד וכך גם עם 2 עלים נוספים.
סה”כ 4 שכבות עלים מרוחים ביניהם בחמאה.
מורחים שכבה דקה של ריבה ומעליה מפזרים רבע מכמות האגוזים.
מניחים בקצה העלה שורה של רחת לוקום לכל האורך.
מגלגלים לכרוכית , תוך כדי הברשה של חמאה .
מניחים בתבנית האפייה וחותכים למנות לפני האפייה.
מכניסים לאפייה לתנור כחצי שעה או עד שהמאפים מזהיבים יפה.
לאחר שהמאפים מתקררים בוזקים באבקת סוכר ומגישים.
מאחסנים בקופסה אטומה .
נפלא !