קוזונק אגוזים רומני מתכון לקוזונאק רומני

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

מתכון ל – קוזונק אגוזים רומני

קוזונק/ קוזונאק היא עוגת השמרים המפורסמת של הרומנים.

כמעט בכל בית מאפה ברומניה היא מוצגת לראווה בחזית המדף, לפעמים בגודל

פשוט ענק -כמו חלה גדולה.

המילוי הוא בדרך כלל שוקולד ואגוזים ולעיתים גם פרג.

הקוזונק – מאכל עממי, התחיל מלחם בסיסי, 

וכשרצו להכין לחם חגיגי ועשיר לחג המולד,

הוסיפו ללחם סוכר ופירות יבשים והפכו אותו לעוגה חגיגית. 

ברבות השנים, נוספו ללחם סוכר וחמאה והקוזונק הפך לעוגת שמרים

בטעמים של אגוזים, קינמון, פרג ושוקולד.

טעמתי הרבה קוזונקים בחיי גם פה וגם ברומניה.

וזה המתכון הכי טוב שתכינו, מועשר בחלמונים ובחמאה.

עם החלבונים משתמשים להכנת המלית.

 

 

המתכון הוא לקילו בצק, אפשר להכין ממנו 4 עוגות בינוניות

או 2 גדולות

 

איך מכינים קוזונק אגוזים רומני ?

המצרכים-

קילו קמח

2 כפות שמרים יבשים או 50 גר’ טריים

5 חלמונים

3/4 כוס סוכר

כפית גרד לימון

4 כפות שמן

300 גר’ חמאה

כ- 2 כוסות חלב

כפית מלח

וניל

מצרכים למלית אגוזים- ל  2 עוגות

300 גר’ אגוזים 

4 חלבונים

3/4 כוס סוכר

כפית תמצית אגוזים/שקדים או ליקר שקדים

כפית גרד לימון

כפית קורנפלור

כפית קינמון

 

איך מכינים קוזונאק / קוזונק רומני ?

 

הכנת הבצק-

 

בכוס מערבבים שמרים עם מעט חלב וסוכר. מניחים להתפחה של כ- 5 דקות.

מניחים במקסר  קמח מנופה, תערובת שמרים, חלמונים,שמן,סוכר וחלב.

מתחילים בלישה איטית. לאחר כמה דקות משלבים קוביות חמאה בהדרגה,

ממשיכים ללוש מספר דקות, עד לקבלת בצק רך  וגמיש.

מניחים בקערה להתפחה של כשעה.

מכניסים לקירור – 4 שעות לפחות.

 

הכנת המלית-

מקציפים את החלבונים עם הסוכר.

טוחנים מחצית מהאגוזים דק ומחצית מהאגוזים להשאיר גרוסים.

מערבבים את האגוזים עם הקצף משלבים גם קורנפלור , גרידת לימון, וקינמון.

 

מחלקים את הבצק ל- 4 

מרדדים כל חלק למלבן גדול.

מורחים את מחצית מהמלית ( של האגוזים) על כל הבצק.

חותכים ל-2 חלקים.

מגלגלים כל חלק לכרוכית.

מניחים את שתי הכרוכיות בתבנית.

מתפיחים כשעה.

מכניסים לתנור מחומם 180 מעלות ל- כ 30 דקות .

כשהעוגה יוצאת מהתנור מזגגים במי סוכר.

קוזונק אגוזים רומני

 

 

מלית שוקולד – קוזונאק שוקולד

מורחים את הבצק בחמאה

מערבבים חצי כוס סוכר עם כף גדושה קקאו 

וקינמון. מפזרים מעל החמאה ומגלגלים.

 

 

 

 

מלית פרג –

150 גר’ פרג טחון

1/2 כוס חלב

1/2 כוס סוכר

גרדת לימון

חלבון מוקצף

כפית קורנפלור

2 כפות חמאה

רום

חופן צימוקים ( לא חובה)

מבשלים פרג עם סוכר וקורנפלור.

משלבים את שאר המרכיבים ומורחים על הבצק.

 

מתכון לקוזונאק רומני 

כל מתכוני האוכל מהמטבח הרומני שלי 

תכינו זה נהדר – והריח …. סוףףף

 

כל מתכוני השמרים שלי 

רוצים לקבל את המתכונים שלי ישירות לנייד ?

קשר אישי לכל שאלה – מצטרפים כאן לקבוצת ווטסאפ 

או כאן 

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם 

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

 

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments