פלודן – פלודני

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

פלודן או פלודני היא עוגת שכבות עשירה מהמטבח היהודי הונגרי.

גרסה של היהודים לג’רבו ההונגרית המפורסמת.

עוגה חגיגית שהוכנה בעיקר לחג הפורים.

העוגה מורכבת משכבות של בצק שמרים פריך ,עשיר בחמאה

ובין השכבות מליות שונות של – פרג,אגוזים,תפוחי עץ וריבה.

לראשונה פגשתי בעוגה דומה כשהייתי בווינה שם מכינים עוגה מאותן שכבות

רק הבצק הוא פריך ובלי שכבות בצק בין המליות.

הכנתי את העוגה לפני כשנתיים והיא כאן בבלוג.

כבר אז קיבלתי תגובות מבשלניות הונגריות שזה מאוד דומה ל – פלודן – פלודני.

חיכיתי לפורים השנה כדי להכין אותה, בכל זאת עוגה חגיגית מושקעת ומרשימה.

הנה היא כאן לפניכם

     

המתכון בהשראת חוה סתוי חברה המומחית במטבח הונגרי.

עוד השראה קיבלתי מחברה קונדיטורית מוכשרת, שהעלתה תמונה מושלמת של פלודן

שכבשה את הרשת.

 

העוגה הכי מושקעת וטעימה שתכינו השנה –

שווה כל מאמץ !

ביס של אושר עילאי 🙂

 

 

מתכון ל – פלודן הונגרי אמיתי !

 

תבנית מלבנית בגודל 28/18 

מצרכים לבצק-

400 גר’ קמח (כ 3 כוסות)

20 גר’ שמרים טריים (3/4 כף יבשים)

2 חלמונים

1/4 כוס סוכר

200 גר’ חמאה

3/4 כוס חלב

גרד לימון

וניל

חצי כפית מלח

 

איך מכינים עוגת פלודן פלודני ?

 

הכנת הבצק-

מנפים את הקמח לקערת המיקסר, מערבבים לתוכו שמרים,סוכר .

מתחילים בלישה איטית ומשלבים את שאר המרכיבים מלבד החמאה והמלח.

תוך כדי לישה משלבים את החמאה ולבסוף את המלח.

הבצק צריך לצאת רך וגמיש.

מכסים ומכניסים לקירור לילה.

מחלקים את הבצק ל- 5 חלקים .

 

מכינים –

2 כפות ריבת שזיפים/פובידל

3 כפות ריבת משמש

 

מלית פרג-

175 גר’ פרג

1/2 כוס סוכר

3/4 כוס חלב

כפית סולת/קורנפלור

25 גר’ חמאה

כפית גרדת לימון

מבשלים את הפרג,חלב,סוכר,קורנפלור כמה דקות להסמכה קלה, משלבים חמאה וגרידת לימון.

מקררים.

 

מלית האגוזים-

170 גר’ אגוזי מלך גרוסים

1/4 כוס סוכר

סוכר וניל

1/3 כוס שמנת מתוקה 

גרידה מלימון

כפית ליקר/תמצית אגוזים

 

מחממים את השמנת עם הסוכר במיקרו כדקה .

משלבים את האגוזים וגרידת הלימון ומערבבים לתערובת אחידה.

 

מלית תפוחים-

4 תפוחי פינק ליידי קלופים

4 כפות סוכר

מעט וניל

גרידה מלימון ותפוז

כפית קורנפלור

מגרדים את תפוחי העץ בפומפיה.

מחממים במיקרו כ 2 דקות.

מניחים בצד, לאחר שהתקררו סוחטים מהנוזלים.

לפני הרכבת העוגה מוסיפים את הסוכר ושאר המרכיבים.

 

מרכיבים את העוגה –

משמנים תבנית מלבנית בחמאה.

משטחים חלק אחד של הבצק לגודל התבנית .

מורחים 2 כפות ריבת שזיפים – שכבה ממש דקה.

מניחים מעליה את מחצית ממלית הפרג.

מישרים בעדינות לגובה אחיד.

מרדדים עוד שכבה של בצק דק כמה שניתן ומניחים מעל מלית הפרג.

מורחים כף ריבת משמש שכבה ממש דקה.

   

מעליה מניחים את מלית האגוזים.

מכסים בשכבת בצק נוספת.

מורחים את שכבת הפרג הנותרת.

מכסים בבצק.

מורחים בריבת משמש מניחים את תערובת התפוחים ומהדקים.

מעליה מניחים את שכבת הבצק האחרונה.

אפשר לקשט בשאריות הבצק.

 

מברישים בביצה טרופה. 

מניחים להתפחה בצד כחצי שעה.

מכניסים לתנור 175 מעלות כשעה.

חותכים את העוגה רק לאחר שהתקררה היטב.

 

פשוט וואוו,  עוגה מופלאה !!!

פלודן עוגת שכבות מהמטבח ההונגרי – בהחלט שווה את כל העבודה !

 

כל מתכוני פורים כאן 

כאן מתכוני המטבח היהודי 

כאן מבחר מתכוני המטבח הרומני 

 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

 מתנות קטנות האינסטגרם

 

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.

מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments