פשטידת קסם – גבינות וזיתים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

פשטידת קסם אני קוראת לה , כי היא ממש קלה להכנה ובשיטה נהדרת שכל אחד יכול להכין.

מה שכיף בפשטידה הזו שאפשר להשתמש בגבינות שיש במקרר והרבה .

כזו פשטידה כדאי שתהיה לכם על שולחן שבועות.

אפשר להכין מראש ולהקפיא !

משתמשים בגבינות שיש במקרר ובעלי פילו מצונן שגם כן נמצא זמין במקרר ובכמה דקות הפשטידה מוכנה לאפייה.

התוספת שלי זיתי קלמטה פרוסים – מוסיף המון טעם וארומה לפשטידה!

המצרכים-

חבילה עלי פילו שמרית (300 גר’)

3 ביצים

50 גר’ חמאה מומסת

כוס  ורבע חלב

חצי כוס שמנת מתוקה

150 גרם גבינה צהובה מגורדת- כל גבינה שיש – רגילה גאודה,קצ’קבל מומלץ!

200 גרם גבינה צפתית או בולגרית מעודנת מפוררת

150 גר’ גבינת מוצרלה טרייה מפוררת (כדור  גדול) אפשר  במקום גביע קוטג’

חופן זיתים אני שמתי קלמטה פרוסים דק.

אופן ההכנה –

מערבבים את המלית –

ביצים, חלב ,שמנת תבלנים, צפתית, מוצרלה וחצי מהגבינה הצהובה .

משמנים פיירקס  במעט חמאה – אני אוהבת שקוף כדי לראות באפייה אם התחתית אפוייה היטב,

וגם נוח כי ישר אפשר להגיש את המאפה לשולחן.

 

פותחים את דפי הפילו.

לוקחים דף ומקווצים כמו פרח- לא משנה איך- יש סרטון שלי למטה.

טובלים בקערה ומניחים בתבנית. כך עושים עם כל הדפים הנותרים.

מה שנשאר בקערה שופכים מעל הפרחים בתבנית.

מפזרים זיתים מלמעלה – כמה שאוהבים … אפשר גם בצל ירוק,עשבי תיבול ירוקים, או פטריות מה שבא לכם.

ומעל מפזרים את שארית הגבינה הצהובה.

מניחים בצד או במקרר כחצי שעה. העלים סופגים את הרטיבות והטעמים.

עכשיו אפשר להכניס לאפייה 40-50 דקות 175 מעלות.

באמצע האפיה אני מכסה את החלק העליון בנייר אפייה שהגבינה לא תשרף.

פורסים לקוביות וזוללים היא פשוט נהדרת !

 

חוברת מתכונים לשבועות – לוחצים כאן 

מתנות קטנות באינסטגרם  – מצטרפים ועוקבים ! כל הסירטונים שם

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי 

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט

 

 

מוצרים של שמרית במבצע מוזל לשבועות 

לחצו על הלינק  https://bit.ly/3Lf66Hu

Subscribe
Notify of
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
אביטל
1 year ago

תודה על המתכון. מנסה להכין- את החמאה מוסיפים לבלילה כמו בוידאו, או שלא- כמו בהסברים?