פשטידת פטריות זו אחת הפשטידות האהובות עלי .
היא קלה להכנה כל כך טעימה שאתם חייבים להכין
מכילה בעיקר פטריות ובצל עם קצת מרכיבים שיוצרים ביס נהדר .
ללא תחתית , ללא בצק
קייצית וטעימה שווה להכין אותה
היא מככבת אצלי בכל ארוחה חלבית
פשוט נהדרת
המצרכים –
סלסלה וחצי של פטריות טריות
3 בצלם קצוצים דק
חתיכה של כרישה כ- 20 ס”מ קצוצה
50 גר’ חמאה
כוס ורבע חלב
4 כפות קמח
3 ביצים
חצי קופסה שמנת מתוקה
חצי כוס גבינה צהובה /מוצרלה/גאודה
מלח
פלפל שחור גרוס
מעט בזיליקום יבש
מעט אגוז מוסקט מגורר
אופן ההכנה –
מטגנים את הבצל הקצוץ עם החמאה .
מוסיפים גם את הכרישה הקצוצה.
מטגנים היטב עד שמזהיב קלות.
מוסיפים פטריות פרוסות דק.
משאירים כמה פרוסות יפות לקשט למעלה את הפשטידה (לא חובה)
מטגנים עד שהפטריות מאבדות נפח .
מעבירים לקערה .
מוסיפים את שאר המרכיבים מערבבים לתערובת אחידה.
משמנים היטב בשכבה תבנית קוטר 22 עם חמאה .
מפזרים מעל כף של פירורי לחם לבנים.
מוזגים את התערובת של הפשטידה.
מקשטים בפטריות שהשארנו בצד.
אופים בתנור על 180 מעלות עד שהפשטידה מזהיבה היטב ויציבה בערך 40-50 דקות.
בתאבון !
כמה פטריות במשקל בבקשה?