מתכון לקציצות בקר ברוטב אדום עם במיה – סיר של השמחות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

הכנתי השבוע סיר של השמחות – זאת אומרת כל מי שטעם הפך להיות קצת יותר שמח…

כל ביס גורם לאושר של טעמים בפה .

ארוחת שבת מושלמת שכמעט כולם אוהבים – חוץ מאלה שלא אוהבים במיה.

במיה זה ירק שהוא אחד האהובים עלי.

והעונה שהוא מופיע טרי בשוק – זו חגיגה.

חוץ מזה שהבמיה מאוד מאוד בריאה ומלאה בסיבים והמון יתרונות בריאותיים ,

במיוחד למערכת העיכול שלנו .

אז עכשיו יש בשוק במיה.

ממליצה לרוץ ולקנות ואפילו לקנות כמות ולהקפיא.

ירק עשיר  והשילוב שלו לרוטב עגבניות זה השילוב הכי טעים.

קניתי שקית מלאה בבמיה טרייה

והיא השתלבה לי מעולה בסיר של הקציצות השבועי שאני מכינה

בכל שבת.

שימו לב –

לא עושים שום דבר עם הבמיה פשוט שוטפים ומשאירים במסננת.

מוסיפים אותה לקראת סוף הבישול כדי שתשאר שלמה ויפה .

 

מתכון לקציצות בקר ברוטב אדום עם במיה – סיר של השמחות

 

המצרכים-

800 גר’ בשר בקר טחון (אפשר עם עוף או הודו – מה שאוהבים)

בצל גדול

קישוא או גזר

פרוסת לחם רטובה וסחוטה

ביצה

שן שום כתושה

מלח

פלפל שחור

חצי כפית בהרט או מעט אגוז מוסקט

לרוטב –

בצל גדול קצוץ

2 עגבניות חתוכות

חצי פלפל אדום פרוס

חצי פלפל חריף (אופציה רק למי שאוהב חריף)

2 שיני שום כתושות

ענף סלרי פרוס דק

עלי בזיליקום (4-5)

2 תפוחי אדמה לקוביות

גזר פרוס

כף גדושה רסק עגבניות

כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית כמון

מלח

פלפל שחור

קורט סוכר (לאיזון טעמים )

כוס וחצי במיה (עדיף טרייה )

יכולים להחליף באפונה או שעועית ירוקה/צהובה

אופן ההכנה –

מכינים את תערובת הבשר-

מגרדים את הקישוא או הגזר , סוחטים מעט ומכניסים לקערה עם הבשר.

את הבצל אני קוצצת במעבד מזון ומוסיפה לו גם את הלחם הסחוט.

מעבירה לקערה עם הבשר.

מערבבים הכל יחד עם התבלינים והביצה.

יוצרים קציצות ומטגנים קלות משני הצדדים.

במקביל אפשר להכין את הרוטב בסיר.

מטגנים תחילה את תפוחי האדמה ומוציאים הצידה.

בסיר רחב מטגנים בצל ומוסיפים סלרי ושום. מוסיפים עגבניות קצוצות .

מערבבים מעט ואז מוסיפים פלפלים ותבלינים ואחר כך מים עם רסק עגבניות.

מסדרים את הקציצות בסיר ואת תפוחי האדמה ביניהם.\לא להוסיף הרבה נוזלים.

סוגרים את הסיר ומעבירים לאש נמוכה – בישול של כחצי שעה.

לאחר חצי שעה מוסיפים את הבמיה ומפזרים מעל הבישול.

סוגרים מכסה לעוד כחצי שעה בישול.

אפשר להכניס לתנור ל- 10 דקות אחרונות של בישול על 170 מעלות.

ממליצה להכין אורז לבן או קוסקוס

זה ארוחת מעדן !

  • לא אוכלים בקר ? – אשר להכין עם חלקי עוף 

רוצים עוד מתכונים לקציצות ?

לוחצים כאן- מתכונים לקציצות שלי 

וכאן – מתכונים לארוחות השבת 

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments