עוף שלם צלוי על המנגל זה נדיר – טעים ונמס לתוך הפה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

עוף שלם על המנגל אני מכינה הרבה.

זה אחד מהמעדנים הכי טעימים שיש.

והוא גם דל בקלוריות משביע ושלא לדבר על הטעם…

עקרונית עוף לא צריך הרבה תבלינים ומה שתשימו עליו זה מצויין.

מה שעושה את הטעם זה השמן שהוא נצלה על המנגל והופך לאחד הדברים היותר טעימים שיש.

אז ליום העצמאות תכינו אחד כזה לפחות.

הוא גם זול וגם זמין- תמיד נמצא בסופר על המדף.

לקנות רק עוף טרי כמובן !

לי יש מתקן מיוחד לעוף שקניתי עם המנגל ממש לפני המון שנים.

אני מניחה שיש להשיג כזה בחנויות כלי בית או חנויות שמוכרות מנגלים.

אם אין אפשר גם לשים את העוף שלם על הצדדים ולהפוך כל רבע שעה.

המצרכים –

עוף אחד במשקל בין קילו וחצי ל- 2 קילו

למרינדה-

אפשר לשים כל תבלין שאתם מתחברים אליו

זה מה שאני שמה בדרך כלל-

2 כפות רוטב סויה איכותי

כף טריאקי

כף דבש/סלאן

פלפל שחור גרוס

מיץ מחצי לימון

מעט מלח

חצי כפית שום גבישי או 2 שיני שום כתוש

כפית פפריקה מתוקה

אפשר מעט שבבי צ’יילי חריף

אופן ההכנה –

מערבבים את העוף עם כל תבליני המרינדה .

שמים במקרר לכמה שעות לפני שמניחים על המנגל

כמובן עוף מופשר וטרי.

מחממים היטב את המנגל לחום הגבוה .

אני משתמשת במנגל על גז ,אז מחכה לפחות חצי שעה שיהיה חם מאוד.

מניחים את העוף על המתקן או שמים ישירות על המנגל.

צולים בערך כ40 דקות עד שעה תלוי בגודל של העוף.

אפשר לבדוק אם עשוי טוב בעזרת מד חום למרכז חזה העוף, או הכרעיים.

אם מד החום מורה על 80-90 מעלות העוף מוכן !

בתאבון וחג עצמאות שמח

מתכונים ליום העצמאות 

מוזמנים לאינסטגרם שלי שם תוכלו לראות את כל הסרטונים שלי

 מתנות קטנות האינסטגרם 

מתכונים לארוחת שישי ולשבת 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments