עוף חגיגי בתנור עם כרישה מיני בטטות ושומר – מנה אביבית ומרשימה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

בשבת האחרונה הכנתי תבנית עוף עשירה וחגיגית .

נרשמה הצלחה מטורפת. ממש אהבו את המנה,  כולם !

וזו המנה שאני בוחרת להכין בערב החג – כי לצד מנות הבשר,

תמיד מתבקשת גם תבנית עם עוף.

חלקי העוף מלווים בירקות עונתיים שיש עכשיו בשוק בשפע.

את העוף אני עוטפת בסגירה של קמח וטיגון קל לפני האפייה – תהליך ששומר על העסיסיות של העוף והעוף יוצא רך ונמס בפה.

המצרכים-

קילו וחצי  כרעיים או שוקיים

2 בצלים פרוסים

4-5 מיני בטטות

שומר גדול או 2

כרישה פרוסה גס

4-5 עגניות תמר קטנות או עגבניה גדולה בשלה חתוכה ל- 4

3-4 שיני שום פרוסות

חופן עלי תימין /זעתר

להכין צלחת עם קמח תפוחי אדמה /קורנפלור/רגיל אחרי פסח

התיבול-

לחלקי העוף-

כפית פפריקה מתוקה

כפית אבקת שום

כף מיץ לימון

כף רוטב סויה

פלפל שחור

לציר שבתבנית-

2 כפות דבש/סילאן

2 כפות רוטב סויה

כף רכז רימונים

מעט פפריקה מתוקה

מעט שבבי צ’ילי חריף

עוף חגיגי בתנור עם כרישה מיני בטטות ושומר – מנה אביבית ומרשימה

אופן ההכנה-

  • מנקים את חלקי העוף ומתבלים בתבלינים היטב.
  • מחממים ממש 2 כפות שמן זית בסיר טפלון – אני מטגנת ישירות ברוסטר שנכנס אחר כך לתנור.
  • טובלים בצלחת עם הקמח מנערים ומטגנים קלות משני הצדדים . מוציאים לצד.
  • באותו הסיר ממשיכים ומטגנים את הבצלים עד להשחמה קלה,
  • מוסיפים את השום והעגבניות ואת שאר הירקות – שומר וכרישה.
  • ממשיכים לטגן את הירקות 2-3 דקות.
  • מסדרים את חלקי העוף בין הירקות.מתבלים בתבלינים ובתימין ומוסיפים ככוס מים.
  • מכסים את הסיר ומכניסים לתנור 180 מעלות שעה וחצי. בזמן האפיה לבדוק אם חסר מים להוסיף אבל ממש מעט.
  • לקראת סיום הבישול פותחים את המכסה ונותנים לעוף להשחים- אפשר על מצב גריל ל-5 דקות אחרונות.

 

מבחר מנות העוף שלי – מאגר מתכונים 

 מצטרפים לאינסטגרם ומתחילים לעקוב אחרי הדף שלי כאן  באינסטגרם

מתכונים לפסח

תוכלו לראות מתכונים שלי גם  בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי – כדאי ושווה להצטרף !!! מתכונים חדשים והצעות לתפריט יומי מידי יום

מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת 

מצטרפים כאן

לקבוצת הווטסאפ שלי 

ווטסאפ גם כאן 

מתכונים ישירות לנייד !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

עוף חגיגי בתנור עם כרישה מיני בטטות ושומר – מנה אביבית ומרשימה

חג שמח !

 

Subscribe
Notify of
4 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
אהובה
2 years ago

מתכון מעולה! הכפלתי כמויות בתיבול כי הכנתי קצת למעלה מ2 ק״ג
סחטתי תפוז במקום הרכז רימונים
יצא נהדרררר

C2180706-8F34-4599-9D54-2B8593D6D364.jpeg
2 years ago
Reply to  אהובה

מעולה וטעים ,תודה אהובה

מלכה
2 years ago
Reply to  אהובה

איך משתלב הציר לתבנית?????