עוגת תותים עם קראמבל שקדים – פשוט נפלאה !

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

עוגת תותים עם קראמבל שקדים, פשוט נפלאה והיא גם כשרה לפסח.

העוגה שהכנתי היא פרווה , ללא גלוטן .

תותים יש כרגע בשפע בשוק ,הם טעימים ומתוקים ומתאימים בול לשילוב בעוגות וקינוחים.

עוגת וניל – שקדים אביבית מלאה בתותים וציפוי של קראמבל שקדים – ביס מושלם של טעמים.

הבסיס עוגת וניל בחושה שאת הקמח הרגיל החלפתי בקמחים ללא גלוטן כשרים לפסח.

מעל הבסיס הנחתי חצאי תותים טריים ולמעלה שכבת קראמבל קראנצ’ית ופריכה משקדים .

עוגת פרי נהדרת לקינוח פרווה לארוחת החג !

את החמאה החלפתי בנטורינה שהיא תחליף פרווה המועדף עלי ונותנת תוצאה מעולה במיוחד בקראמבל הפריך .

אצלי היא בתכנון לאחת מהעוגות שאני אגיש בסיום הארוחה .

המצרכים-

3 ביצים

100 גר’ נטורינה לפרווה או חמאה לחלבי

קורט מלח

1/2 כוס סוכר (במידה ואוהבים עוגות מתוקות תוסיפו עוד 2 כפות )

שקית סוכר וניל

גרידה מלימון

100 מ”ל קרם קוקוס או מיץ תפוזים לפרווה /שמנת חמוצה לחלבי

3/4 כוס קמח שקדים

1/2 כוס קמח תפוחי אדמה (אפשר להחליף בקמח תופח לפסח)

חצי שקית אבקת אפייה

250 גר’ תותים טריים חצויים

לקראמבל-

30 גר’ נטורינה לפרווה /חמאה

מעט וניל

גרד מלימון

חצי כוס שקדים טחונים

כף קורנפלור

כף קמח תפוחי אדמה

2 טיפות ת.שקדים(לא חובה זה לטעם)

חופן שקדים מולבנים פרוסים דק

מכינים תבנית קפיצים 24 עגולה או מרובעת 20/25

מחממים תנור 175 מעלות

ההכנה –

  • בקערה טורפים חמאה/נטורינה עם סוכר,מלח,וניל ביצים ושמנת/מיץ.
  • מערבבים את הקמחים עם אבקת האפייה ומוסיפים לתערובת הרטובה.
  • מערבבים היטב ומעבירים לתבנית .
  • מסדרים את חצאי התותים בצפיפות מעל בצק העוגה מלמעלה.

  • מפזרים את הקראמבל מעל שכבת התותים ואת חופן שבבי השקדים המולבנים
  • מכינים לתנור אפייה 175 מעלות לכ- 50 דקות. עד שהעוגה יציבה במרכז .

 מצטרפים לאינסטגרם ומתחילים לעקוב אחרי הדף שלי כאן  באינסטגרם

מתכונים לפסח

תוכלו לראות מתכונים שלי גם  בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי – כדאי ושווה להצטרף !!! מתכונים חדשים והצעות לתפריט יומי מידי יום

מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת 

מצטרפים כאן

לקבוצת הווטסאפ שלי 

ווטסאפ גם כאן 

מתכונים ישירות לנייד !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.

מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments