עוגת גבינה בטעם של פעם עם שטרויזל תותים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגת גבינה מיוחדת ומושקעת בשילוב תותים ושטרויזל .

אם יש מעדן שתכינו לפנק את המשפחה זו העוגה הזו!

כמו שאני תמיד אומרת – עוגות כאלה אין בשום קונדיטוריה.

כל עוד התותים עדיין כאן – אני ממש אוהבת לשלב אותם במתכונים המתוקים שלי!

העוגה מורכבת מבצק פריך שהעשרתי אותו באגוזי לוז

מעליה  קרם גבינה מושלם,

ציפוי של רוטב תותים ושטרויזל שסוגר את הביס ללא פחות ממושלם !

רוצו להכין

מכינים תבנית קוטר 22- 24 מרופדת בנייר אפיה

ועטופה מבחוץ בנייר אלומיניום ליצירת שוליים לבנים

המצרכים –

150 גר’ חמאה

חלמון

1/4 כוס סוכר

שקית סוכר וניל

גרידה מלימון

קורט מלח

כף מיץ לימון

250 גר’ קמח (כוס ו- 3/4 )

30 גר’ אגוזי לוז טחונים

חצי כפית אבקת אפייה

לתערובת הגבינה-

חצי קילו גבינה לבנה (מומלץ לנקז את הנוזלים לכמה שעות)

גביע שמנת חמוצה

3/4 כוס סוכר

ת. וניל איכותית או 2 שקיות סוכר וניל

גרידה מלימון

4 ביצים – מופרדות

1/4 כוס קמח או קורנפלור

1/4 כוס שמנת מתוקה

תוספת לשטרוייזל עוד חופן אגוזי לוז טחונים+כף קמח

לרוטב התותים-

300 גר’ תותים חצויים

1/4 כוס סוכר

כפית קורנפלור+2 כפות מים

אופן ההכנה – 

הכנת רוטב התותים –

מבשלים את התותים עם הסוכר בקלחת 2-3 דקות עד שהתערובת הופכת נוזלית.

מערבבים קורנפלור ב 2 כפות מים ומשלבים לתוך התערובת.

מבשלים עוד מספר דקות עד לקבלת רוטב מעט סמיך.

טוחנים (בעזרת בלנדר מוט) מחצית מהרוטב לקרם תותים חלק.

מניחים לקירור בצד.

מכינים את הבצק –

  • במעבד מזון מניחים את המצרכים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
  • מרדדים כ- 3/4 מהבצק על נייר אפייה עיגול בגודל של התבנית. מעבירים לתבנית.
  • לשאר הבצק מוסיפים את חופן האגוזים הטחונים ואם צריך עוד כף קמח ומפוררים לפירורים שישמשו אותנו לשטרוייזל .
  • מכניסים את התבנית עם הבצק למקרר לרבע שעה
  • מחממים תנור ל- 180 מעלות
  • דוקרים את תחתית הבצק במזלג ומכניסים לאפייה של כ- 15-20 דקות עד להזהבה של הבצק .
  • מוציאים לקירור
  • בזמן שהתחתית בתנור מכינים את תערובת הגבינה
  • מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף רך לא נוקשה.
  • בקערה נוספת מערבבים חלמונים גבינה שמנות, וניל גרידה לימון וקמח.
  • משלבים את החלבונים לתערובת הגבינות ומערבבים היטב.
  • מעבירים מעל התחתית האפיה ומכניסים לאפייה בטמפרטורה של 150  מעלות.
  • אופים כחצי שעה.
  • מוציאים מהתנור ומצפים ברוטב התותים
  • מפזרים מעל את השטרוייזל ומכניסים להמשך אפייה של עוד כ- 40 דקות.

עוגה מדהימה בטעם פשוט מושלמת !

עוגת גבינה מושלמת עם שטרוייזל תותים

אוהבים תותים ?

 מתכונים עם תותים 

מאגר ענק של עוגות הגבינה שלי 

 מאגר המתכונים לשבועות 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

 

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.

מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments