עוגיות מקרוט מעמול – זו עוגייה ממכרת

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

הכנתי את העוגיות מקרוט שלי בצורת מעמול

רעיון יפה לקשט את משלוחי המנות שלכם.

אחת העוגיות הכי טעימות שיש – עוגייה שתתמכרו אליה ברגע שתטעמו אותה .

היא מלאה בטעמים נפלאים ובארומה מושלמת.

עוגיות מקרוט מהמטבח הטריפוליטאי של סבתא שלי.

את עוגיות המקרוט – לא מטגנים אלה אופים

הבצק מכיל סולת ועוד כמה מרכיבים מעולים שיוצרים עוגייה שווה ומיוחדת במינה.

כאן המתכון הקלאסי שלי למקרוט – אחד המתכונים הראשונים שהעלתי לרשת לפני יתר מעשור.

אז הוא היה המתכון היחיד למקרוט בכל הרשת …

מאז התמלאה הרשת במלא מתכונים אבל אני נשארת נאמנה למקור של סבתא

הפעם כשהכנתי לקחתי את המצבט של המעמול ופשוט יצרתי חיתוכים כמו של מעמולים.

המילוי הרי ממש דומה רק המעטפת שונה

המתכון למקרוט כאן –

המצרכים – 

חצי קילו סולת
1/3 כוס סוכר
כחצי כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס שמן
1 ביצה
כפית גרד תפוז
1 סוכר וניל
1/2 כפית אבקת אפייה

כפית גרגרי מסטיקא מרוסקים (לא חובה )

לסירופ-
כוס ורבע סוכר

שתיים וחצי כוסות מים
2 כפות מיץ לימון
כפית מי ורדים/זהר
3 כפות דבש

אם תמצאו עלה עטרה- גרניום לימוני יש בגינות סביב הבתים  ( לא חובה אבל מוסיף ארומה)

למילוי-
300 ג”ר תמרים ללא חרצנים (אפשר מג’הול או בואקום)
כפית קינמון
קורט ציפורן
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה-

לערבב בקערה  את הסולת, סוכר, מיץ תפוזים, שמן, ביצה,

גרד של תפוז, וניל, ואבקת אפיה לתערובת אחידה  עד שנוצר בצק גמיש ונעים למגע.

במידה וחסר נוזל תוסיפו טיפה מים- זה מאוד תלוי בסוג הסולת.
להניח בצד כחצי שעה.
לערבב את חומרי המלית-

תמרים, קינמון,ציפורן, אגוזי מלך

ללוש לתערובת אחידה ולחלק ל- 4. ליצור 4 גלילים של כ 15 ס’מ.

לחלק את בצק הסולת  ל- 4 חלקים,
לרדד במערוך למלבן, להניח את גליל התמרים על קצה הבצק,

לסגור משני הצדדים ולגלגל מעט לגליל

לחלק ל- 6 חלקים, כל חלק לסגור בצד עם מעט תערובת הסולת – ליצור מעין ‘קובות’

לקשט עם המצבט של המעמול .

לאפות ב- 180 מעלות במשך 25-30 דקות עד להזהבה יפה

לבשל את חומרי הרוטב סוכר, מים ,

(את הדבש הלימון ומי הורדים להוסיף לאחר הבישול) כ- 15-20 דקות, עד שמסמיך
לאחר האפייה להכניס לרוטב  הרותח ל- 2 דקות,
להניח בצלחת הגשה אפשר לפזר סוכריות או שומשום.
מומלץ לאכול לאחר כמה שעות שהדבש נספג בעוגיות.

מקרוט – עוגיות סולת במילוי תמרים ואגוזים מהמטבח הטריפוליטאי

 

מתכונים לפורים

מבחר ענק של מתכוני העוגיות שלי 

 מתכונים פרווה  

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments