מתכון לפיתות של מאפייה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מתכון לפיתות של מאפייה ממש כך

פיתות בעבודת יד עם כיס ממש כמו שקונים במאפייה רק יותר טעימות

האפייה מתבצעת הכי טוב , בטאבון  אז אם יש לכם טאבון זה מעולה ,

ואם לא אז או סיר חשמלי של פעם או תנור להדליק  לחום הכי גבוה.

המתכון בצק שמרים נהדר וקל

מצרכים –

קילו קמח – לחם או פיצה בעדיפות

כף גדושה שמרים יבשים – 16 גר’- או טרי 40 גר’

3 כפות סוכר

כף גדושה – 25 גר’ מלח

3 כפות שמן זית

2 וחצי כוסות מים (600 מ”ל)

אופן ההכנה –

לקערה המיקסר נערבב שמרים עם מים וסוכר .

נמתין כ – 10 דקות .

נוסיף את הקמח והשמן ונתחיל בלישה איטית , כמה דקות ונוסיף גם את המלח .

נלוש כ- 10 דקות.

נעגל את הבצק ונכסה .

נתפיח כשעה עד שהנפח מוכפל.

נחלק לכדורים 12-15

נמתין עוד כ- 10 דקות.

נשטח כל כדור לצורת פיתה – בערך עובי של ס”מ מינוס .

נאפה או בטאבון או בסיר חשמלי.

אפייה בתנור בייתי –

נדליק על מקסימום את התנור.

על גבי נייר אפייה מקומח נעביר כל פעם 4 פיתות לתבנית ונאפה כמה דקות מצד אחד עד שמתנפח (2-3) דקות ונהפוך לצד שני.

כך נאפה את שאר הפיתות.

בהצלחה .

לכסות במגבת את הפיתות המוכנות

אני אפיתי בטאבון.

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments