מתכון לעוגת קצף וקצפת – העוגה המיתולוגית של חנה שאולוב

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגת קצף וקצפת – העוגה המיתולוגית משנות ה – 70.

עוגה מרשימה ,עשירה וטעימה בטירוף .

אחת העוגות האהובות אצלנו בבית ,

בביס אחד מקבלים –

בצק פריך נהדר ומעליו קרם קצפת מועשר בקפה ואז המרנג שמתפצץ בפה – בקיצור תענוג צרוף

אני מכינה אותה כאחת העוגות לקינוח בימי הולדת , חגים כאני מארחת ,או מוזמנת

תמיד מבקשים אותה.

אם עדיין לא מכירים או שלא הכנתם

אז קדימה ,

זה רק נראה מסובך אבל ממש קלה להכנה.

מכינים תחתית בצק פריך

מכינים מרנג  בגודל התבנית של הבצק הפריך,

ובאמצע קצפת קפה

אפשר לשדרג את הבצק הפריך בחופן אגוזים גרוסים דק,דק.

עוגת הפרווה אני מכינה עם נטורינה במקום חמאה וקצפת פרווה יוצא מעולה.

לתבנית מלבנית – עוגה משפחתית – 20/30

המצרכים –

להכנת הבצק –

4 חלמונים

200 גר’ חמאה / נטורינה לפרווה

קורט מלח

2 ורבע כוסות קמח

כפית אבקת אפייה

3 כפות סוכר

וניל

למרנג –

4 חלבונים

כוס סוכר

שקית סוכר וניל

לקצפת –

מיכל וחצי שמנת מתוקה / צמחית

חצי כוס חלב/צמחי

אינסטנט וניל

כפית נס קפה

שוקולד לקישוט-

כ- 50 – 100 גר’ שוקולד מריר- תלוי בכם ,כמה שוקולד אתם אוהבים

 

אופן ההכנה –

מתחילים בהכנת הבצק

מפרידים ביצים ,שומרים את החלבונים למרנג.

מכינים בצק – אפשר במעבד מזון

מערבבים חמאה/נטורינה עם קמח וסוכר,מלח וניל  עד שנקבל  פירורים.ואז משלבים חלמונים .

מעבדים מעט לקבל בצק אחיד .

משטחים את הבצק על גבי נייר אפיייה בגודל התבנית. מעבירים למקרר לחצי שעה.

מכניסים את הבצק לאפייה כחצי שעה 180 מעלות.

הכנת המרנג –

מקציפים חלבונים עם סוכר קורט מלח , וניל עש לקבלת קצף ממש יציב וחזק.

מסמנים בעזרת עיפרון על נייר אפייה את גודל התבנית של העוגה – 20/30

מזלפים את המרנג על נייר האפייה לפי הסימון לגודל התבנית.

מכניסים את המרנג לאפייה 100 מעלות בערך שעה וחצי עד שעתיים ממש עד שהוא מתקשה ואפוי היטב.

הרכבת העוגה –

לאחר שהבצקים התקררו- הפריך והמרנג,

מקציפים שמנת +חלב+אינסטנט ומשלבים גם נס קפה לקראת סיום ההקצפה.

מעבירים את הקרם ומצפים את הבצק הפריך.

מחלצים בזהירות את המרנג מנייר ומעבירים מעל הקרם.

מקשטים בשוקולד מומס – מעבירים את קוביות השוקולד לשקית זילוף (או שקית ניילון פשוטה) ומניחים בתוך מים רותחים

השוקולד נמס ואז אפשר לזלף אותו מעל

את העוגה יש להכין יום מראש לפחות !

עוגות רושם וקצפת  – מתכונים 

מתכונים לארוחות השבת 

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

 מתנות קטנות האינסטגרם

 

 

 

 

 

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.

מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments