מתכון לעוגת וניל – תערובת אחת 2 עוגות שונות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מתכון לעוגת וניל – תערובת אחת 2 עוגות שונות

הכנתי השבוע תערובת אחת לעוגה בחושה וקלה וממנה הכנתי 2 עוגות שונות.

באחת שילבתי אגוזי מלך ומייפל והשניה תפוחי עץ קינמון וחמוציות.

התערובת של העוגה היא בחושה וממש קלה להכנה .

תערובת מעולה וטעימה העוגה יוצאת רכה וכה עסיסית פשוט חלום של עוגה בחושה.

תכינו 2 תבניות אינגליש סטנדרט מרופדות בנייר אפיה

כמובן שאת העוגות אפשר להכין בגרסה חלבית או פרווה ויוצא מעולה ב- 2 הגרסאות

כל ההכנה של העוגות לוקחת 10 דקות

אז קדימה לשבת הקרובה תכינו אותה

החברים והעוקבים שלי באינסטגרם כבר הכינו אותה השבוע ושלחו לי מלא תמונות

כאן סרטון שעלה בעמוד שלי 

ממליצה להצטרף ולעקוב אחרי גם שם

 מתנות קטנות האינסטגרם 

המרכיבים-

200 גרם חמאה מומסת /נטורינה לפרווה

כוס סוכר

4 ביצים

שקית סוכר וניל או כפית מחית

קורט מלח

גביע שמנת חמוצה 200 מ”ל או חצי כוס מיץ תפוזים

מעט גרידה מלימון/תפוז

2 כוסות קמח תופח או (קמח רגיל עם שקית אבקת אפיה)

התוספות –

לעוגה אחת-

ככוס אגוזי מלך

לעוגה שניה –

2 תפוחים קלופים זהובים חתוכים לקוביות קטנות

כפית קינמון

חופן חמוציות/צימוקים

סירופ מייפל – לזילוף על 2 העוגות ביציאה מהתנור

אופן ההכנה –

מערבבים בקערה עם מטרפה , לפי הסדר הרשום של המצרכים עד לקבלת תערובת חלקה.

לא לבחוש יתר על המידה.

מעבירים לתבנית אחת מחצית מהתערובת .

מפזרים מעל העוגה אגוזי מלך בנדיבות

לתוך התערובת שנשארה בקערה מוסיפים את התפוחים החתוכים ,קינמון וחמוציות.

מעבירים לתבנית .

אפייה על 180 מעלות תנור שחומם מראש כ- 40 דקות .

ביציאה מהתנור מזלפים סירופ מייפל על 2 העוגות.

*** עוד רעיונות לשילוב עם התערובת של העוגה –

  • אפשר להחליף תפוח בכל פרי עונתי כמו שזיפים או אפרסקים/אוכמניות/דובדבנים וכו’
  • אפשר לערבב 2 כפות סוכר חום עם אגוזי מלך גרוסים וכפית קינמון ולפזר באמצע ולמעלה
  • 2 כפות ריבה בייתית עם פרי לזלף מלמעלה

 

מתכונים מהירים וקלים 

מתכונים לארוחות השבת 

מתכונים צמחוניים ללא בשר

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments